Hingis andis Federerile korvi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martina Hingis
Martina Hingis Foto: AP/Scanpix

Roger Federer teatas, et ei mängi koos Martina Hingisega Londoni olümpia tenniseturniiril segapaarismängu. Selle asemel keskendub šveitslane puuduva üksikmängukulla jahtimisele.

Ehkki Federer ja Hingis võitsid üheskoos Šveitsile 2001. aastal võistkondliku Hopmani karika, oli Hingis see, kes ei soostunud Londonis segapaarismängu kullajahile minema. «Oleksin seda teinud ainult koos Martinaga, sest ta suutis nii noorelt imeliseks mängijaks kerkida,» sõnas Federer. «Mõnes mõttes õppisin ma just temalt, kuidas nii kaua tipptasemel püsida. Ta on mind tohutult innustanud.»

Olümpiaplaanidele vastas Hingis aga eitavalt. «Ta ütles telefonis: «Teeksin seda hea meelega, aga see on hullumeelsus, sa peaksid pigem üksik- ja meespaarismängule keskenduma.» Leppisin sellega, et tema on erus olles õnnelik ja mina olen väljakul õnnelik. Tundsin küll kerget pettumust, aga tegelikult oli see mõistlik otsus,» selgitas Federer.

16 suure slämmi turniiri võitnud Federer on üks seitsmest mehest, kes saanud pea kohale tõsta kõigi nelja suurturniiri võidukarikat, ent üksikmängu olümpiakulda tema auhinnakapis veel pole. Pekingis kaotas ta veerandfinaalis James Blake’ile ja Ateenas teises ringis Tomas Berdychile. Tõsi, Pekingis tuli Federer koos Stanislas Wawrinkaga kulla paarismängus. Londoni mängud on 31-aastasele Federerile tõenäoliselt niinimetatud Kuldse Slämmi võitmiseks viimane võimalus.

Federerist vaid aasta vanem Hingis lõpetas mängijakarjääri juba 2007. aastal, kuid kahel viimasel aastal on ta Wimbledonis kaasa teinud šõumängus koos Anna Kurnikova ja Lindsay Davenportiga. Just Wimbledoni väljakutel peetakse ka olümpia tennisekohtumised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles