Mustakivi tee tekitab probleeme juba tükk aega enne ehituse algust (1)

Uwe Gnadenteich
, ajakirjanik
Copy
Pirita elanik Andres Sang ütles, et ametnikud püüavad jätta muljet, et uus tee kulgeb läbi mingi võsa, tegelikult raiutakse aga teetrass läbi korraliku metsa.
Pirita elanik Andres Sang ütles, et ametnikud püüavad jätta muljet, et uus tee kulgeb läbi mingi võsa, tegelikult raiutakse aga teetrass läbi korraliku metsa. Foto: Joosep Pank

Neljapäeva õhtul Läänemere gümnaasiumi saalis toimunud Mustakivi tee pikenduse keskkonnamõju hindamise arutelu kestis rekordilised neli tundi, kuid sellest hoolimata ei õnnestunud korraldajatel Pirita elanikke uue magistraaltee ehitamise vajalikkuses veenda.

Äsja Euroopa rohelise pealinna tiitli saanud Tallinn kavandab uut magistraalteed Lasnamäe paekaldalt alla Pirita linnaossa, kus see peaks kulgema läbi metsa ja elamute lähedalt kuni Kose teeni, kus ehitatakse välja uus ristmik. Selle vahetusse lähedusse jääb muuhulgas Pirita-Kose lasteaed. Tee peaks looma mugava ühenduse Lasnamäe ja Viimsi vahel, paljud piritalased selles endale midagi kasulikku ei näe.

Keskkonnamõjude hindamine kippus arutelul jääma kõrvaliseks, põhiteema oli nii nagu varasematelgi aruteludel paljude elanike resoluutne vastuseis uue magistraaltee ehitamisele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles