Balti riigid bioteaduste sektori eesotsas: „Life Sciences Baltics 2021“

Copy
Foto: Life Sciences Baltics

20. - 24. septembril toimuval veebikonverentsil „Life Sciences Baltics 2021“ on kõigil huvilistel võimalus tutvuda Balti riikide pädevusega bioteaduste valdkonnas.

Konverentsil osalevad edukad idufirmad ja kõnelevad tuntud Eesti meditsiinieksperdid. Veebifoorumi organiseerib agentuur Enterprise Lithuania. „Life Sciences Baltics 2021“ on ainus üritus, mis võimaldab maailmatasemel ekspertidel kohtuda Baltimaade bioteaduste liidritega.

Konverentsi programm keskendub teemadele, kus Baltimaad säravad – digitaalne tervis, geenide redigeerimine, MedTech, ravimite varajane arendamine, meditsiiniline pilditöötlus ja mikrobioom. Iga Balti riik on leidnud oma kindla suuna, milles nad on bioteaduste eesotsas: Eestis on selleks geneetika ja pärilikkus, Läti on tuntud uuenduslike uuringute poolest ja Leedu ekspordib üle 90% oma optilistest, meditsiinilistest ja hambaravi tehnikast.

Konverentsil teevad ettekanded ka Eesti meditsiinieksperdid. Üks esinejatest on Tartu Ülikooli professor ja Eesti geenivaramu juhataja Andres Metspalu, kes räägib geenivaramust ja selle loomisest. Lisaks teeb uutest meditsiinilistest tehnoloogiatest ettekande Tallinna Tehnikaülikooli professor Ivo Fridolin. Eesti teadlased osalevad ka diskussioonides areneva meditsiinitehnoloogia ja personaalse meditsiini teemadel.

“Leedu panustab üha enam digitervishoiu ja personaalmeditsiini arengusse ja sellest saab rahvusvaheliselt tugeva biotehnoloogia- ja farmaatsiatööstusele vääriline lisa. See suundumus on selgelt näha konverentsi “Life Sciences Baltics” teemade valikus,” ütles Eesti geenivaramu juhataja Andres Metspalu, kes teeb konverentsil ka selle kohta ettekande. „Kõik inimesed, kes on huvitatud eluteadustest ja meditsiinist, võiksid seda kuulata ja vaadata.“

„Meditsiinitehnika ja eluteadused on terve ja keskkonnasäästliku tulevikuühiskonna alustalad. Seda peegeldab ka konverentsiteemade ja esinejate valik, rõhutades tugeva alusteaduse olulisust ja teiselt poolt vajadust luua toetav ettevõtluskeskkond, kus loodud innovaatiline teadmine praktikas realiseerida,“ ütles TalTechi professor Ivo Fridolin. „Konverentsil osalemine pakub kvaliteetaega põnevate ettekannete ja paneeldiskussioonidega, kus jagatakse kogemusi nii hargettevõtluse võludest ja valudest kui meditsiinitehnoloogia valdkonna eripärast tingitud sertifitseerimise väljakutsetest,“ lisas ta.

„Life Sciences Baltics“ konverentsi suureks eesmärgiks on tõsta avalikkuse tähelepanu Balti riikide bioteaduste valdkonna vastu ning sellega on enamasti hakkama saadud. Tänu sellistele üritustele suureneb ka Balti riikide omavaheline koostöö bioteaduste sektoris, mis omakorda toob kaasa uued ja innovatiivsed lahendused ja teeb Balti riigid üheks suurimaks bioteaduste keskkonnaks Euroopas.

„Balti riigid on Euroopa suurimate laserite, meditsiiniliste riistade, farmatseutiliste preparaatide, kemikaalide ja muude ravimitootmises ning meditsiinilistes protseduurides kasutatavate vahendite eksportijate hulgas. „Life Sciences Baltics“ üritust võõrustades tahame luua ühise kohtumispaiga ja juhtida tähelepanu asjaolule, et piirkond pakub ekspordiks palju enamat kui vaid toodangut. See on teadus- ja arendustegevuse leviala, üks kõige atraktiivsemaid kohti kliiniliste uuringute jaoks ja koduks elavale idufirmade kogukonnale,“ ütles Enterprise Lithuania peadirektor Daina Kleponė.

Viimati toimus „Life Sciences Baltics“ 2018. aastal, kui Vilniusesse kogunes üle 2000 osaleja kogu maailmast. Konverentsi korraldajad loodavad sel aastal virtuaalselt kokku kutsuda üle 1000 osaleja ning usuvad, et huvi Baltimaade bioteaduste sektori vastu on viimastel aastatel kasvanud.

Korraldajate sõnul on üks ürituse eesmärkidest ka idufirmade toetamine. Konverentsi ajal saavad valitud idufirmad osaleda erinevates võistlustes ning kohtuda investoritega USA-st, Ühendkuningriikidest, Iisraelist, Jaapanist ja ka teistest riikidest.

LIFE SCIENCES BALTICS

„Life Sciences Baltics“ Digital Forum on ainus rahvusvaheline foorum Baltikumis ning üks suurimaid foorumeid Põhja- ja Kesk-Euroopas maailmatasemel biotehnoloogia-, farmaatsia- ja meditsiiniseadmete ekspertidele üle kogu maailma. Üritus pakub bioteaduste juhtidele ja ekspertidele erinevaid kogemusi ühtse platvormi kaudu: B2B kohtumised, rahvusvahelised konverentsid, idufirmade meistriklassid ja näitus.

Lisateave: lifesciencesbaltics.com

Copy
Tagasi üles