FOTOD ⟩ Kiusamisvaba haridustee rajamisse panustajaid said tunnustuse

Copy

Täna toimus Estonia Talveaias Lastekaitse Liidu tänuüritus haridusvaldkonna spetsialistidele, kes panustavad programmi «Kiusamisest vabaks!» sõnumite levitamisse.

«Emana tean ma, kuivõrd oluline on laste jaoks õppida koolis, kus on usaldusväärne ja kiusamisest vaba keskkond,» ütles avakõnes Taani suursaadik Eestis Kristina Miskowiak Beckvard. «On muljetavaldav, et Taanis välja töötatud programmiga on Eestis alates 2010. aastast liitunud 494 lasteaeda ja 162 kooli,» lisas ta.

Haridus- ja teadusministeeriumi üldhariduse- ja noortepoliitika asekantsler Liina Põld lisas omalt poolt, et igal haridusasutusel on kohustus tagada kõigile õppijatele turvaline arengukeskkond. «Heaolu ja turvalisus on ka meie uue haridusvaldkonna arengukava 2035 üks aluspõhimõtetest.»

Lastekaitse Liidu tänukirja liidu presidendi Ene Tombergi käest said haridus- ja teadusministeerium ja Tallinna haridusamet. Liit tänas ministeeriumit kauaaegse rahalise toetuse eest. Tallinna Haridusametile väljendati tänu linna haridusasutuste innustamise eest liituma kiusamise ennetus- ja sekkumisprogrammiga, ja selle eest, et nad on haridusasutustele toeks metoodiliste materjalide soetamisel ning temaatiliste koolituste võimaldamisega nii õpetajatele kui ka lapsevanematele.

Lastekaitse Liidu tänukirja liidu juhataja Varje Ojala poolt said programmi «Kiusamisest vabaks!» koolitajad Valeria Lavrova ja Merit Lage ning kasvatusteadlane Kerstin Kööp, kes õpetab Tallinna Ülikoolis sotsiaalseid suhteid ja meeskonnatööd lasteasutuses just programmi «Kiusamisest vabaks!» põhjal.

Lisaks tänukirjale ja kingikotile said kõik «Kiusamisest vabaks!» tänuüritusel tunnustatud haridustöötajad Sõber Karu öömaski. Programmi koordinaatorid Aleksandra Munts-Avajõe ja Saskia Muru selgitasid, et öömask sümboliseerib seda, et «Kiusamisest vabaks!» programmiga liitunud saavad igal ööl rahulikult magada.

Haridus- ja teadusministri Liina Kersna tänukirja sai seitse lasteaeda ning kuus isikut viiest eri koolist

Lasteaiad:

Põlva Lasteaed Lepatriinu 

Tallinna Pelguranna Lasteaed 

Tallinna Meelespea Lasteaed 

Kohtla-Järve Lasteaed Punamütsike 

Tallinna Männi Lasteaed 

Tallinna Kihnu Lasteaed 

Narva Lasteaed Pingviin 

Koolid:

Kalamaja Põhikool sotsiaalpedagoog Margarita Vähejaus 

Ehte Humanitaargümnaasiumi klassiõpetaja Ilona Kononova 

Maardu Gümnaasiumi sotsiaaltöötaja Erika Tiganik

Narva Õigeusu Gümnaasiumi direktor Tatjana Babanskaja 

Tallinna Kesklinna Vene Gümnaasiumi psühholoog Jelena Jarošik ja sotsiaalpedagoog Svetlana Zavelitski 

MTÜ Lastekaitse Liidu programmi «Kiusamisest vabaks!» tänuüritus toimus tänu haridus- ja teadusministeeriumi ja Põhja- ja Baltimaade mittetulundusühenduste toetusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles