Neli erakonda Tallinna linnavolikogus algatavad Eha Võrgu umbusalduse

BNS
Copy
Tallinna abilinnapea Eha Võrk.
Tallinna abilinnapea Eha Võrk. Foto: Remo Tõnismäe

Tallinna linnavolikogu neljapäevasel istungil algatavad neli erakonda Tallinna abilinnapea Eha Võrgu umbusalduse.

Reformierakond, sotsiaaldemokraadid, Isamaa ja EKRE ei pea kohaseks Eha Võrgu jätkamist Tallinna abilinnapeana ning avaldavad talle umbusaldust pidevate korruptsiooniprobleemide kordumise eest ainuvõimul oleva Keskerakonna juhtimisel.

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Kristen Michali sõnul sümboliseerib kahtlemine linnavalitsuse liikme sõnades korduvat ja süsteemset probleemi« Tallinna juhtimises, kus maksumaksja vara ning mandaat aetakse liiga tihti sassi ainuvõimu erahuviga.

«Ootasime mitu nädalat, et Keskerakond tooks abilinnapea tule alt välja ja märkaks probleemi. Valeütluste kahtlus on orgaaniliselt seotud ainuvõimu tuumikuga. Nii ei jää meile muud võimalust rahvaesindajatena, kui anda signaal, et linnakodanikud väärivad paremat,» ütles Michal.

Isamaa fraktsiooni esimehe Olle Koopi sõnul tammub Tallinn korruptsioonivastases võitluses paigal. «Järjest päevavalgele tulevad korruptsioonijuhtumid ning pidevad linnajuhtidele esitatavad kahtlustused näitavad, et Tallinna linnajuhtimises ei ole midagi muutunud. Kahetsusväärne, et linnapea Mihhail Kõlvart ega abilinnapea Eha Võrk antud juhtumi eest vastutust ei võta. Seetõttu ei jää opositsioonil muud üle, kui seista ühiselt ausa linnajuhtimise eest ning abilinnapead umbusaldada,» ütles Koop.

EKRE fraktsiooni esimees Mart Kallas toob välja, et kuna keskkriminaalpolitsei on Eha Võrgule valeütluste andmise eest esitanud tõsised kahtlustused, peaks abilinnapea volikogult saadud volitused peatama kuni uurimise lõpuni ja asjaolude selgumiseni. «Tänaseks on selgunud, et abilinnapea Eha Võrk ise seda teha ei soovi, seetõttu ühineb EKRE fraktsioon umbusaldusega. Kui Eha Võrk ei suuda ise eetilist otsust vastu võtta, siis peab opositsioon talle appi tulema,» märkis Kallas.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni aseesimees Raimond Kaljulaid lisas, et Eha Võrk ei ole ka oma valdkonna juhtimises täitnud tallinlaste ootusi. «Näiteks ootab Tallinnalt endiselt tuhandeid inimesi eluaset, mida linn on neile lubanud, kuid pole seda lubadust ning seadusest tulenevat kohustust asjakohaselt täitnud,» ütles Kaljulaid.

Umbusalduse annab neljapäeval kell 16 algaval Tallinna linnavolikogu istungil üle Reformierakonna fraktsiooni esimees Kristen Michal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles