Vaata, kui hinnalise kingi sai Südamesoovi avasaates kuuelapseline pere Võrumaal

OlyBet
Copy
Foto: Kanal 2 telesaade Südamesoov

Südamesoovi avasaates andis Keili Sükijainen Võrumaa kuuelapselisele perele ühisteks toimetusteks üle väikebussi, mille soetamist toetasid suure südamega ettevõtted. Nüüd ei pea kedagi maha jätma, topelt edasi-tagasi sõitma ja mis kõige olulisem, kogu pere saab külla minna Eesti teises otsas elavale vanaisale, kes jällenägemist juba kaua on oodanud.

Kuus last kolmest suguvõsast Krootuse kodus

Kanal 2 Südamesoovi saade rääkis Inge ja Timo pereks kasvamise loo. Pea kakskümmend aastat tagasi Timoga tuttavaks saanud Inge enda lapsed olid selleks ajaks juba iseseisvasse ellu astunud. Oma laste saamiseks oli teineteist leidnud küpsel paaril aeg täis, kuid hinges põles soov pakkuda kodu väikesele ilmakodanikule, kelle oma vanematel seda võimalust paraku ei olnud.

Läks aga nii, et esimesena sõideti järgi lausa neljale koduta jäänud õele: kaksikutele Margaritale ja Viktoriale ning nende noorematele õdedele Sofiale ja Laurale. Õdesid lahutada ei olnud südant. Kartusest hoolimata läks kõik hästi ja pere vanemliku hoole alla võeti veel Grete ja pesamuna Jasmiin, kes kõik on leidnud omale kodu Võrumaal, Krootusel.

Inge ja Timo saavad hakkama ja pole abi kunagi küsinud. Kuid mõni aeg tagasi läks hingusele nende mitmenda ringi väikebuss, mis oli maal elava suure pere ühiselt alati sihtpunkti toimetanud. Uue bussi ost käis kaugelt üle jõu ning väikese autoga toimetamine pere ühishingamist ei toetanud. Juba tükk aega pidid vanemad iga sõidu ajal tegema raske valiku, keda kaasa võtta, keda mitte. Maha ei tahtnud ju keegi jääda! Seepärast oli vahel lähimasse linna, Võrru sõit lausa suurem edasi-tagasi sahmimine, mis ei säästnud ei aega ega kütust. Timo sõitis pere ühise karussellisõidu pärast maha lausa kaks korda kolmkümmend kilomeetrit. Vähemalt ei jäänud keegi kurvalt maha, tõdeti lõpuks.

Kes ulatasid abikäe?

Pere südamesooviks sai võimalus käia alati kõikjal üheskoos, nagu neile kokku kasvamise aastate jooksul nii oluliseks oli saanud. Jõuda külla neid ootavale armsale vanaisale, kes ise haiguse tõttu liikuma ei saa.

Südamesoovi saatejuhi Keili Sükijaineni sõnul on õnneks olemas suure südamega ettevõtted, kes perele hädas oma abikäe ulatasid: Tartu Mets, Bronx Wood, OlyBet ja Stalla. OlyBet toetas sponsorina bussi ostu 3000 euroga.

Vahva roheline väikebuss nimega Mike

“Vahva roheline mikrobuss jõudiski eelmisel nädalal oma uude koju. Perre, kus osatakse koos olemise võimalust pakkuva kingituse väärtust tõeliselt hinnata,” lausus Keili Sükijainen. Uus sõiduk on laste suus saanud animafilmi “Kollide kompanii” sama karva rohelise tegelase, Mike Wazowski eeskujul nimeks Mike ja rõõmus esimene reis saab alata.

Copy
Tagasi üles