Oktoobrist ei saa Ühendkuningriiki enam ID-kaardiga reisida

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Lennuk
Lennuk Foto: Karen Ducey/Scanpix Baltics

Välisministeerium tuletab meelde, et Brexiti tõttu on alates 1. oktoobrist Ühendkuningriiki sisenemiseks ainsa reisidokumendina aktsepteeritud pass – see tähendab, et Eesti ID-kaardiga Ühendkuningriigi piiri enam ületada ei saa.

ID-kaardiga saab Ühendkuningriiki siseneda kuni 30. septembrini. Need, kes sisenesid sinna enne 30. septembrit ID-kaardiga, peavad arvestama sellega, et riigist lahkumiseks võib lennufirma nõuda passi. 

Passi saab taotleda Eesti saatkonnast Londonis või taotleda ajutise reisidokumendina tagasipöördumistunnistust, mida annavad aukonsulid Aberdeenis, Belfastis, Cheltenhamis, Edinburghis, Jerseys või Leedsis.

Erandina on pärast 1. oktoobrit lubatud ID-kaardiga Ühendkuningriiki siseneda seal ametlikult elavatel Eesti kodanikel, kuid tõrgete vältimiseks tuleks suhelda reisiteenuse pakkujaga ja täpsustada, kas ID-kaardiga võimaldatakse lennule minna ning milliseid lisadokumente veel esitada tuleb.

Välisministeerium soovitab kõikidel reisijatel juba praegu vormistada pass ja kasutada seda reisimisel. Täpsemat teavet saab Eesti välisministeeriumi või Londoni Eesti saatkonna lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles