Savisaar kutsub üles Tallinna televisooni taastama (4)

Copy
Hingusele saadetud Tallinna televisioonil leidub senimaani tulihingelisi pooldajaid. Tuntuim nendest on veteranpoliitik Edgar Savisaar.
Hingusele saadetud Tallinna televisioonil leidub senimaani tulihingelisi pooldajaid. Tuntuim nendest on veteranpoliitik Edgar Savisaar. Foto: Eero Vabamägi

Keskerakonna endine esimees, veteranpoliitik Edgar Savisaar leiab, et Tallinna televisiooni likvideerimine oli viga.

Kohalikel valimistel Tallinna linnavolikogusse valimisliidu «Vaba Eesti eest» kandideeriv 71-aastane Savisaar kirjutas oma ühismeedia postituses reedel, et tal on valimistel paljugi nõuda.

«Sundüürnikele eluruumide kätteandmist, Lasnamäe haigla tõepoolest valmis ehitamist, odavate toidukaupade kaupluse (LIPO) jälle avamist, eeskätt aga Tallinna Televisiooni taastamist,» loetles ta pealinna murekohti.

Savisaare sõnul ei saa ta üldse aru, miks Tallinna televisioon kinni pandi. «Rahaliselt sellega ei võidetud, vaatajate arvult aga kaotati. Võitsid ainult kommertskanalid ja kaotas televisiooni eestikeelne vaataja. Kaotas ka demokraatia, sest alternatiivset televisiooni meil nüüd enam ei ole. Meedia olemasolu poolest oleme mahajäänute hulgas,» tõdes ta.

Hea näitena kohaliku televisiooni edukast toimimisest tõi ta Sillamäel [volikogu aseesimehe] Igor Malõševi asutatud telekanalit, mida vaatab Savisaare kinnitusel kogu Kirde-Eesti. «Vaatajate hulk üha suureneb!» märkis ta.

Savisaar lisas, et ta võitles Tallinna linnavolikogus televisiooni kaotamise vastu ja esitas linnapeale ametliku küsimuse: miks süüdistatakse Toomas Leppa põhjendamatult linna raha kulutamises. «Kõlvart vastas, et kohus otsustagu. Nüüd ongi kohus otsustanud, et Lepp ei ole süüdi. Kas poleks aeg tema ees vabandada?» küsis veteranpoliitik.

Savisaare sõnul oli ta ainuke linnavolikogu liige, kes hääletamise päeval ei pooldanud Tallinna televisiooni sulgemist. «Isegi need keskerakondlased, kes omal ajal olid vaimustatult televisiooni loomise pooldajad, peitsid pea liiva alla,» nentis ta ja kutsus oma postituses Tallinna TV taastamise pooldajaid ühinema.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles