«Ma ei tunnista oma süüd, kuid mõistan, et juhtus tragöödia» (1)

Irina Kablukova
, reporter
Copy
Roman Gluhovtšenko ja Ilja Gaidalenko Harju maakohtus.
Roman Gluhovtšenko ja Ilja Gaidalenko Harju maakohtus. Foto: Eero Vabamägi

Reedel toimus Läänemere tee baari tapmisjuhtumi järjekordne kohtuistung. Kui 13. septembril rääkis kohtu ees süüdistatav Maksim Vassiljev, siis nüüd jätkus kohtualuse Ilja Gaidalenko küsitlus, vahendab Rus.Postimees.

Prokurör alustas Ilja Gaidalenko küsitlust kohtualuse kohtumisest Nikita Virkuneniga. Gaidalenko sõnul ootas seltskond parajasti baari juures tänaval taksot, kui autoga saabus Nikita. Too astus Gaidalenko juurde ja lõi teda vastu pead. Löök oli tugev ning Gaidalenko kukkus. Seejärel puhkes kaklus ning videost on näha, et sõbrad Maksim Vassiljev ja Roman Gluhovtšenko astusid Ilja kaitseks välja. Kohtualune ütles korduvalt, et ta ei tahtnud kakelda ja üritas Nikitat rahustada. Kas ta ka ise peksis Nikitat, seda Gaidalenko enda sõnul ei mäleta. Tema arvates lööke polnud, kuna ta on alates 6. eluaastast poksiga tegelenud. «Kui ma oleksin löönud, oleks ta kindlasti kukkunud,» sõnas Gaidalenko.

Gaidalenko väitel on tal kaklusest katkendlikud mälestused. Prokuröril tuli korduvalt meelde tuletada kohtualuse poolt eeluurimisel antud ütlusi, sest need olid vastuolus kohtusaalis kõlanud jutuga. Näiteks juurdluse ajal näitas Gaidalenko, et Roman peksis Nikitat valimatult käte ja jalgadega, kuid kohtusaalis väitis, et ei näinud, kuhu või kas üldse Roman kannatanut lõi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles