Raimond Kaljulaid: Ott tagasi riigikokku, Kiik kultuuriministriks? (8)

Copy
Raimond Kaljulaid
Raimond Kaljulaid Foto: Konstantin Sednev

Sotsiaaldemokraat Raimond Kaljulaid kommenteeris sotsiaalmeedias uudist selle kohta, et vaktsineerimata kultuuriminister Anneli Ott on pärast riigikogu kultuurikomisjoni istungit eneseisolatsioonis, ja tegi ettepaneku valitsusremondiks.

Tema nägemuses võiks Kaja Kallas vabastada ametist kultuuriministri, kes vaktsineerimatuse tõttu ei saa täita oma tööülesandeid. Keskerakond saaks siis omakorda määrata Tanel Kiige uueks kultuuriministriks ning leida terviseministri vastutusrikkasse ametisse kellegi, kes suudab kriisi päriselt juhtida.

«Olukord on absurdne. Valitsuse minister keeldub ennast vaktsineerimast ja satub seetõttu isolatsiooni. Samal ajal on just kultuur üks kriisis enim kannatada saanud valdkondi. Ma austan inimeste isiklikke valikuid, riik ei saa ministrit sundvaktsineerida, aga meil ei saa ju olla valitsuse liiget, kes ei saa käia isegi riigikogu komisjonide koosolekutel käia, sest on oht, et pärast seda peab ta toasussides ministeeriumi juhtima,» arvustas Kaljulaid Anneli Otti.

Otiga toimuv pakub samas Kaja Kallasele kuldse võimaluse väikeseks valitsusremondiks, leidis Kaljulaid.

««Vaktsineerimise vallas läbi kukkunud Kiige põhiprobleem on ju see, et ta ei saa ministriametist ära tulla, kuna ta ei osutunud riigikokku valituks. Pole paremat aega vaktsineerimistõrksa kultuuriministri saatmiseks riigikokku, kus ta küll ohustab kolleege, aga ei põhjusta kahju meie muusikutele, teatriinimestele ja teistele, kes on niigi maksnud pandeemia ajal ränka hinda. Kiige saab suunata kultuuriministriks ning määrata ametisse uus tervise- ja tööminister, kes suudab päriselt juhtida. Keegi ei kaota midagi,» pakkus Kaljulaid, kuidas tekkinud patiseisulahendada.

Tema sõnul ei saa ühiskond lõpmatuseni kuulata Kiige aina uusi vabandusi ega leppida sellega, kuidas Ott, kes praegu peaks eelarvevaidlustes kaitsma kultuurivaldkonda, vaatab hoopis kurvalt koduaknast, kuidas õue peal pesu kuivab.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles