Sotsid veavad Tartus avalikku noorte arutelu «On noorte aeg!» (2)

Copy
Pildil SDE kandidaat Grete Maria Neppo.
Pildil SDE kandidaat Grete Maria Neppo. Foto: Kristjan Teedema

Pühapäeval algusega kell 16.30 toimub Tartus Küüni ja Vallikraavi tänavate ristis Sotsiaaldemokraatliku Erakonna algatusel avalik arutelu «On noorte aeg!».

Kohalike omavalitsuste valimised toimuvad peatselt ja alates 16-aastased noored saavad teist korda hääletada. Arutelul räägivad noored kooli õpilasesinduses kaasa löömisest kliimanoorte juhtimiseni ja Petlemma pagulaslaagris töötamiseni.

«Tartu linna tulevik on meie noorte käes ja kuna üks päev peame linnajuhtimise üle võtma, on hea end karastada noorena aktivismis,» edastatakse teates. «Paneelis arutame sellest, mis on raskused ja mis on võlud noorena aktivist olemises ning kuidas saab üldse alustada.»

Arutelul osalevad Tartu sotsiaaldemokraadid, sealhulgas SDE nimekirjas kandideerijad. Teemat tutvustavad Miina Härma Gümnaasiumi õpilasesinduse liige Henrik Harjus, välispoliitika entusiast Solveig Joanna Niitra ja Fridays For Future aktivist Henri Holtsmeier. Arutelu modereerib õpetaja ja SDE Tartu KOV kandidaat Grete Maria Neppo.

Lisaks arutatakse sotsiaaldemokraatide programmipunktide üle ja sellest, kuidas need noori aidata saaks. 

«Vanemale generatsioonile meeldib väga noori lumehelbekesteks nimetada. Samas nad sageli isegi ei tea, kuidas ja kui palju need lumehelbekesed ühiskonda panustavad. Jah, maksude maksmine pole selleks ainus viis. Kuidas noored ühiskonda panustavad ja kui oluline see on, saab kuulda pühapäeval,» kirjeldas Neppo. 

Arutelu toimub Küüni ja Vallikraavi tänava ristmikul. Tegemist on järjekorras kaheksanda Tartu sotsiaaldemokraatide korraldatud avaliku telgiüritusega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles