Eesti õhuväelased said poolakatega kogemusi vahetada (1)

Copy
Eesti üksus suundumas Poola
Eesti üksus suundumas Poola Foto: Kaitseväe peastaap

Õhuväe õhuseiredivisjoni kaitseväelased osalesid eelmisest laupäevast eilseni Poolas toimunud õppusel, kus Eesti mobiilse radariposti meeskond sai vahetada kogemusi oma Poola kolleegidega.

«Sisuliselt täitsime samu ülesandeid, mis Eestis – jälgisime ööpäevaringset õhuliiklust ning seirasime huvipakkuvaid objekte,» ütles õhuväe õhuseiredivisjoni mobiilse radariposti ülem nooremleitnant Mikk Golubtsov.

Radariposti ülema sõnul oli õppuse eesmärk mobiilse seireüksuse pika vahemaa taha kiire siirimise harjutamine koos uues piirkonnas seireoperatsioonide alustamisega. Lisaks aitas väljaõpe tugevdada regionaalset julgeolekut ja tihendada koostööd liitlastega.

Üksuse jaoks oli see esimene kord, kui paikneti pikemalt ümber teise riiki: «Mul on hea meel, et see õppus just meie üksuse kanda osutus – järelikult usuti, et oleme selleks võimelised,» ütles nooremleitnant Golubtsov, lisades, et tegemist oli kaitseväe jaoks väljakutsuva ülesandega, mille õnnestumise nimel tuli paljudel pingutada.

Kohapeal said Eesti radarimeeskonna liikmed vahetada kogemusi oma Poola kolleegidega. Üksteisele tutvustati oma üksuses kasutatavat tehnikat. Liitlased tagasid ka Eesti üksuse kohapealse toetuse ja harjutuspiirkonnad.

«Meie Poola liitlased on olnud väga avatud ja sõbralikud. Tundub, et oleme oodatud külalised,» ütles nooremleitnant Golubtsov, lisades, et neile võimaldati ligipääs meid huvitavatele objektidele ja infole. «Koostööd Poolaga on meil olnud varemgi, aga sellisel kujul taktikaline lõimumine toimus esimest korda. Oleme väga tänulikud sooja vastu võtu eest,» lisas ta. 

Õhuväe õhuseiredivisjoni insener-tehnilisse gruppi kuuluva mobiilse radariposti meeskond naasis Eestisse täna. Õhuseiredivisjoni insener-tehnilise grupi peamine ülesanne on tagada nii õhuturbe raadiote kui ka õhuseire radaripostide töö üle Eesti ning edastada õhuseireinformatsiooni nii rahvuslikus kui ka NATO käsuahelas.

Lisaks igapäevastele insenertehnilistele ülesannetele ja õhuoperatsioonidele on õhuseiredivisjoni koosseisus ka reservväelastega mehitatavad kaitseüksused. Regulaarsete õppekogunemistega tagab õhuseiredivisjon kaitseüksuste väljaõppe ja koostegevusvõime radarpostidega.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles