Estonia päevik ⟩ Tuukrite esimene sukeldumine ebaõnnestus

Copy

Kui kaheksa esimese ekspeditsiooni päeva jooksul oli Estonia vrakki ja selle ümbrust uuritud sonari ja allveerobotitega, siis eile, üheksanda päeva pärastlõunal hüppasid vette esimest korda vabatahtlikud Saksa tuukrid, et vraki paremas pardas olevaid vigastusi täpsemalt uurida.

Päev algas kell kuus koosolekuga, kus öösel vraki paremast pardast allveeroboti abiga fotosid teinud Linus Andersson andis ülevaate hetkeseisust mere põhjas. Nähtavus olevat kehv. Sellegipoolest oldi täis teotahet saavutada seatud eesmärk: Estonia vraki paremas pardas oleva kahe vigastuse vaheline ala videolindile üles võtta. Esimese sukeldumise tegid teadaolevalt kõige enam Estonia juurde sukeldunud Jakob Olszewski ja Moritz Scheibler.

Scheibler ütles enne vette minekut, et tunne on hea ja tuju suurepärane. Vastuseks turvalise sukeldumise soovidele ütles mees, et oluline on protsessi nautida. Suur osa ettevalmistustest sai tehtud juba päev varem, kuid sellegipoolest operatsioon venis. Esimesena oli valmis tuukrite toetusmeeskond: endine tuuker Hubert Hummel ja tema kahekümneaastane poeg Leonhard Hummel. Uurimislaevalt RS Sentinel tõsteti kraanaga vette mootorpaat, kuhu kalipsodes Hummelid hüppasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles