Hoki suikus 1973. aastal

Tiit Lääne
, spordiajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäähoki väljak.
Jäähoki väljak. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Ajalooannaalid näitavad, et 1953. aastal sai Pärnu oblast Eesti koolinoorte meistrivõistlustel pronksi. 1954. ja 1956. aastal tuli Vändra Eesti maanoorte ehk spordiühingu Kolhoosnik meistrivõistlustel hõbedale.

Eesti meistrivõistluste esiliiga 12 meeskonna seas oli 1960. aastal ka Pärnu Kalev, kes jäi oma alagrupis viimaseks. Meistriks tulnud Tallinna Kalevile kaotati mäng 1:30.

Jälle oli Pärnumaa areenil 1972. aastal, kui Audru karusloomakasvandusele anti koht Eesti esiliigasse. Meeskonnas olla olnud kõvu mängijaid Riiast, paraku saadi hooajal vaid kaks võitu ja jäädi kuuendaks ehk viimaseks. Järgmisel aastal oli esiliigas kaheksa meeskonda, Audru kaotas kõik mängud ja oli jälle viimane. Selle järel pole Pärnumaa jäähokist enam kuulda olnud.

1972. aastal mängis Pärnu Jõud veel Jõu meistrivõistlustel Jõgeval. Võideti koguni finaalturniir (otsustavas kohtumises alistati Jõgeva 10:8), kuid siis Pärnu Jõu tulemused tühistati, sest pärnakad kasutasid võõraid mängijaid (ilmselt lätlasi). Kuld anti Jõgevale, hõbe Türile, pronks jäi välja andmata, sest Kallaste loobus finaalturniirist ja Pärnumaad esindanud Audru diskvalifitseeriti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles