DNA KINNITAB ⟩ Nõmmel 30 aastat tagasi tapetud naine oli pärit kas Eestist või lähiriikidest (5)

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Politsei palub abi pildil oleva võtme tuvastamiseks.
Politsei palub abi pildil oleva võtme tuvastamiseks. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Tänavu suvel Tallinnas Nõmmel leitud tapetud naise DNA osundab, et kadunu oli pärit Eestist või lähiriikidest.

«Oleme saanud DNA vastuse, et Nõmmel maa seest leitud naisel olid heledad silmad ja heledamad juuksed,» teatas Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre.

Ta lisas, et tegemist oli Eesti või lähiriikidest pärit inimesega.

Ühtlasi palub politsei abi ka naise juurest leitud võtme osas. «Ehk on ka siin kellelgi anda meile hea selgitus– kus pildil olevat võtit kasutati?» küsib Tambre.

Postimees kirjutas eelmisel nädalal, et Põhja prefektuuri politseiuurijad ootavad infot, mis aitaks tuvastada 1991. aasta paiku tagasi tapetud noore naise isiku. Praeguseks on saadetud juba mitmeid kasulikke vihjeid.

Noore naise jäänused avastati tänavu suvel Nõmmel Raudtee tänaval kaevetööde käigus. 

Tänaseks on selgunud, et hauas oli 20–30-aastane naisterahvas, kes kandis tumesinist mantlit ja tumesiniseid saapaid. Seljas oli tal tumeroheline seelik ja punase-valgetriibuline kampsun.

Politsei on suhelnud naabrite ning krundi eelmiste omanikega ja nad kõik üle kuulanud, kuid kahjuks pole see isiku tuvastamisele lähemale viinud.

Ainus niidiots on praegu võtmekimp, mis oli ohvri asjade seas. «Oleme saanud palju vihjeid. Teame, et võtmekomplekt kuulub suure tõenäosusega korterile number neli – Lasnamäel või Õismäel. Võtmehoidja viitab ehitusfirmale, mis ehitas Lasnamäele ja Õismäele kortermaju,» rääkis Urmet Tambre «Ringvaatele».

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles