Lapsel kodus igav? Need huviringid pakuvad Pärnus põnevat ajaveetmist

Copy
Foto: Shutterstock

Ei ole kerge leida lapsele kodus pidevalt põnevaid ja arendavaid tegevusi. Õnneks on Pärnus mitu huvikooli, kes aitavad lapsel enda oskuseid ja huvisid avastada ning arendada.

MMAces

 

Foto: MMAces

Spordiklubi MMAces pakub kikkpoksi ja taipoksi treeninguid nii lastele, noortele kui täiskasvanutele. Lapsi oodatakse trenni alates 5. eluaastast.

Nii kikkpoksi kui taipoksi näol on tegemist vägagi intensiivse spordialaga, kus koormuse saab kogu keha. Poksitreening paneb lapse pingutama ja õpetab distsipliini, lisaks paraneb lapsel tähelepanu- ja keskendumisvõime. Treening arendab ka kehalist koordinatsiooni ja parandab üldkehalist vormi. Nooremate laste treeningud on üles ehitatud mänguliselt ja suur rõhk on erinevatel jooksu-, liikumis- ja pallimängudel.

10-12-aastaste ja 13-15-aastaste treeningud muutuvad olemuselt tehnilisemaks. Treeningu eesmärk on panna noored spordi vastu huvi tundma ning seeläbi teadvustada neile tervise ja hea füüsilise vormi olulisust. Treeningul õpetatakse noortele liikumist ning erinevaid põhilööke, millest liigutakse edasi löökide kombinatsioonidele. Suurt rõhku pannakse õigele tehnikale, treeningutel kasutatakse löögipatju.

Kikk- ja taipoksi treeningutega saab liituda jooksvalt aastaringselt. Proovitreening on tasuta. Registreerida saab läbi kodulehe. Uuri lisainfot ka MMAces Facebookist ja Instagrami lehelt või kirjuta info@mmaces.ee.

 

Pärnu Spordikool

 

Foto: Pärnu Spordikool

Pärnu Spordikooli juured ulatuvad 1945. aastasse, mil alustati kolme osakonnaga. Tänaseks on see kasvanud enam kui kolm korda. Pärnu Spordikooli 10 osakonda ootavad uusi huvilisi liituma. Tegevusalade nimistust leiab kergejõustiku, ujumise, orienteerumise, male, sulgpalli, korvpalli, võrkpalli, aerutamise, sõudmise ja lauatennis. Lisaks avasti sel õppeaastal esimest korda üldkehalise ettevalmistuse treeninggrupp, kuhu oodatakse 6-11-aastaseid lapsi, et anda põhi edasisteks järjepidevateks treeninguteks.

Spordikool aitab tugevdada laste ja noorte tervist, annab neile sportlikke teadmisi ja oskuseid, kasvatab lugupidamist meeskonnakaaste suhtes ning tõstab noorte loomulikku potentsiaali. Lisaks on Pärnu Spordikool esindatud mitmetel vabariiklikel ja rahvusvahelistel võistlustel.

Uued huvilised saavad käesoleval õppeaastal treeningutega liitumiseks avaldusi esitada läbi Pärnu haridusteenuste haldamise süsteemi ARNO. Kõikide spordialade ja vastuvõtutingimustega saab tutvuda Pärnu Spordikooli kodulehel.

 

Janne Ristimetsa Tantsu-, Jooga- ja Elustiilikool

 

Foto: Janne Ristimetsa Tantsu-, Jooga- ja Elustiilikool

Janne Ristimetsa Tantsu-, Jooga- ja Elustiilikool on koht, mis muudab läbi liikumise iga lapse, noore ja täiskasvanu elu täisväärtuslikumaks. Sel sügisel algab Pärnu südalinnas tegutsevas erahuvialakoolis seitsmes hooaeg. Erinevaid stiile, mida viljeleda, on palju: lastetants, loov- ja vabatants, kaasaegne tants, akrobaatika, atleetika, show- ja lüüriline tants, kiigujooga ja joogatunnid. Sobiva eakohase tunni leiab nii laps kui lapsevanem.

Juhendajate jaoks on oluline märgata iga last individuaalselt, et õpilased saaksid areneda endale turvalises ja toetavas keskkonnas. Kõige nooremad Janne Ristimetsa kooli kasvandikud on kõigest kolmeaastased. Just kogukonnatunnet ja mõnusat keskkonda peavad Janne Ristimetsa Tantsu-, Jooga- Ja Elustiilikooli noored ja lapsevanemad selle kõige suuremaks väärtuseks.

Janne Ristimetsa Tantsu-, Jooga- Ja Elustiilikool annab noortele võimaluse end tundma õppida ja arendada, leida üles ning luua elu väärtusi ja teha liikudes pai nii hingele kui kehale. Janne Ristimetsa erakooli on lapsed oodatud ka enne tunde, et seal soovi korral mõnusalt aega veeta. Kooli tunniplaani ja tundidega on võimalik tutvuda nende kodulehel.

 

Pärnu Jalgpalliklubi

 

Pärnu Jalgpalliklubi kannab endas enam kui kolme aastakümne jagu traditsioone. Paljud tänased Eesti jalgpallistaarid nagu Raio Piiroja, Indrek Zelinski, Sergei Zenjov ja mitmed teised on oma teekonda alustanud just siit. Pärnu Jalgpalliklubi edu saladus peitub kvaliteetsetes ja intensiivsetes treeningutes, mis aitavad noortel oma potentsiaali rakendada ja arendada.

Foto: Pärnu jalgpalliklubi

Klubis treenib tulevasi jalgpallistaare 2 UEFA PRO litsentsiga treenerit ja 3 UEFA B kategooria treenerit, lisaks 2 treenerit EJL C ja D kategooria juhendajat. Klubil on pikaajalised toetajad, kes aitavad noorte unistusi täide viia ja aitavad koos jalgpalliklubi treeneritega tagada neile jätkusuutliku arengutee.

Et jalgpallitrennid saaksid toimuda iga ilmaga oma loomulikus keskkonnas, on klubi panustanud ja rajanud Mai lasteaeda oma esimese kunstmuru väljaku. Hetkel on rajamisel teine väljak, mis peaks esimesi trenne nägema juba lähikuudel.

Jalgpallihuviga laps või noor saab osa võtta proovitreeningust ning näha ise, kuidas treenitakse tulevasi võitjaid. Et noortel oleks sujuv kohanemine, pakub Pärnu Jalgpalliklubi esimese mänguvormi omalt poolt tasuta ning annab uuele liikmele ka mängupalli kodus harjutamiseks. Uudistama saavad tulla lapsed alates 4. eluaastast.

 

Jana Trink Erakool

 

Kontsertetendus “Kulla kutse” 2019
Kontsertetendus “Kulla kutse” 2019 Foto: Erakogu

Jana Trink Erakool on üks vanemaid Pärnu linnas tegutsevaid huvikoole, tegutsedes juba 1991. aastast. Erakool alustas inglise keele huviringidega nii lastele kui täiskasvanutele, hiljem lisandusid ka muusikaringid. Praegu on koolis võimalik õppida 11 erinevat võõrkeelt, tegeleda pilliõppe ja laulmisega.

Jana Trink Erakooli laulustuudiotesse on oodatud mudilased, õpilased ja ka täiskasvanud. Kõige pisemaid mudilasi tervitatakse laulustuudio nooremasse rühma alates teisest eluaastast, kus tunnid toimuvad koos vanematega. Eelkooliealised ja koolilapsed saavad tulla end arendama stuudiokooridesse, mis annavad võimaluse osa saada mitmetest esinemistest ja kontsertetendustest. Koos soovitakse jõuda 2023. aastal ka XIII Noorte Laulu- ja Tantsupeole „Püha on maa“.

Täiskasvanud saavad liituda ka solistiõppega, mis avab lauljatele mitmeid esinemisvõimalusi. Jana Trink erakooli lauljad osalevad mitmetel lauluvõistlustel ja kontserditel ning on olnud esindatud ka televisioonis.

Muusikast on kõigil midagi saada – see annab vahendid enese väljendamiseks ning on kasulik kehale ja vaimule. Grupis tegutsemine paneb märkama ja kuulama teisi enda ümber. Eriliseks teeb selle erakooli asjaolu, et seal ei ole katseid. Igaühele leitakse koht.

Huvilised saavad erakooli kursustega liituda aastaringselt.

 

Copy
Tagasi üles