Balti jaama turul uksed avanud Põhjala Deli viib deli-kultuuri täiesti uuele tasemele

Copy
Foto: Põhjala Pagar OÜ

Augustis avas Balti jaama turul uksed uus toidukoht Põhjala Deli, kus pakutakse isuäratavaid pagaritooteid, värskeid salateid, põnevaid Food Kit toite ning gurmee-võileibu. „See toit nagu muinasjutt,” kinnitavad kliendid.

„Naudime ise väga deli- ehk valmistoite ning nägime, et Eestis on sellel kultuuril omajagu kasvuruumi. Sageli aetakse neid segi suures tootmises valmistatud pika säilivusajaga toitude ja kilepakendis kolmnurksete võileibadega. Aga meie eesmärk pakkuda hõrke, värskeid ja kvaliteetseid delikatessroogasid,” kirjeldab Põhjala Deli kaasasutaja Marie Lakspere. „Oleme hoolikalt valinud oma tooraine tarnijad, kellest mitmed on kodumaised puhta toidu talu- ja väiketootjad. Meie kokad on saanud palju inspiratsiooni Rootsi ja Taani delikultuurist, sest seal teatakse, kuidas pealtnäha harilikust võileivast saab tänu kvaliteetsele toorainele ning kokkade loovusele gurmee. Pakume Põhjala Delis ainult neid roogasid, mida oleme ise valmis tarbima ning uskuge – meie nõudmised on kõrged!”

Uue toidukoha valikus on värsked salatid, põnevad võileivad, äsja ahjust tulnud koogid ja saiakesed ning palju muud maitsvat. Näiteks kohapeal küpsetatud leib röstbiifi, heeringa või kreveti-tšilliga viib keele alla ja värsket musta ja hapuleiba ning sibula saia tullakse siia ostma ka teiselt poolt linna. Iga päev on letil erinevad küpsetised alates ingveriküpsistest ja kardemoni karamelliglasuuriga saiakesest kuni pardiliha-porgandipirukani, samuti viib keele alla peedi ja tüümiani hummus, sibulamoos ja rabarberi käsitöömarmelaad. Kes soovib head kõhutäit kodus nautida, selle jaoks on Foot Kiti valikus nii Buffalo kanatiivad, kartulipüree musta trühvliga, küüslaugu searibid meega kui ka Ratatouille – pista lihtsalt karp 15 minutiks ahju ning restoranieine on valmis.

Põhjala Deli peakokk/partner on Eestis elav Inglismaalt pärit James Green, kes on loonud toidukoha kontseptsiooni, retseptid ning toidu visuaalse väljanägemise. James on väga tugev kokk igas valdkonnas – nii külmas kui ka kuumas köögis, samuti pagari- ja kondiitrialal. Põhjala kliendid hindavad tema loodud toitudes kõrgelt just seda, et maitsed on tuttavad ja head ning toit samal ajal visaalselt efektne ja väga isuäratav.

Lakspere sõnul otsis ettevõtte sobivat paika uue toidukoha avamiseks juba mõnda aega. „Lõpuks langes meie valik Balti jaama turule ning usun, et see otsus tasub end ära. Oleme ju suunitletud just sellele inimesele, kes käib turul – see on klient, kes soovib värsket kaupa ning hindab kõrgelt kvaliteetset toorainet. Asukoht on väga hea ka Telliskivi ja Kalamaja läheduse tõttu – siin on palju asutusi ning lähedal elavad noored inimesed, kelle jaoks on oluline tervislikkus ning värskus. Nad naudivad seda, et meie pagarid on iga päev kell 5 tööl ja küpsetavad vastavalt vajadusele päeva jooksul pidevalt leiba ning saiakesi juurde. Igapäevaselt tellitakse meilt lõunaks näiteks kontoritesse salateid ja pirukaid.”

Avara poe- ja kohvikualaga Põhjala Deli asub turu juurviljatänava Telliskivi kvartali poolses otsas. Lisaks lõunasöögile saab siit ette tellida külmlaudasid ja suupisteid ka sünnipäevade või muude tähtpäevade tähistamiseks. Deliköögi lahendused on nutikad, mugavad ja pakendid võimalikult keskkonnasäästlikud. Toidud on pakendatud nii, et neid oleks nii kontoris kui ka kodus võimalikult mugav tarbida, puuduks vajadus ja ajakulu suureks katmiseks ning koristamiseks.

Foto: Põhjala Pagar OÜ

Postimehe lugejatele -10% allahindlus parooliga TEREFOODKIT. Parool kehtib nii poes kui ka e-poes www.foodkit.ee kõigile toodetele kuni 31.11.2021.

Olete südamest oodatud!

Põhjala Pagar OÜ
Kopli 1, Tallinn
(Balti Jaama turuhoones, juurviljatänava Telliskivi poolses otsas)
Telefon: +372 5857 4676
E-mail: info@pohjalapagar.ee
https://www.pohjaladeli.ee
FB: https://www.facebook.com/pohjaladeli
Copy
Tagasi üles