GALERII ⟩ Estonial hukkunud laste vanemad: vastuseid on vaja

Copy

Parvlaeva Estonia uppumise aastapäeval kogunesid ohvrite lähedased Tallinnas Rannavärava mäele püstitatud Estonia monumendi juurde, kus peeti mälestustseremoonia. 

«Ma kaotasin tütre, tema surnukeha pole ma näinud,» rääkis üks naine Postimehele. Tema tütar oli laeval koos sõpradega, kelle vanemad olid ka täna mälestustseremoonial kohal.

«Tol hommikul äratas mees mind üles ja küsis, millise laevaga meie tütar sõitis... Kas see oli Estonia?» kirjeldas oma läbielamisi Silvi Kelder. Abikaasa oli hommikul kuulnud raadiost, et Estonia läks põhja. Siis helistati tütre mehele ja nii saadi teada kohutav sõnum...

27 aastat oma lapsi leinanud vanemad rääkisid, et kõiki uuringuid ja arutelusid oleks pidanud tegema kohe pärast katastroofi. Kõik nad leiavad, et nii suvine riiklik uuring kui ka praegune Margus Kurmi eestvedamisel toimuv ekspeditsioon hukupaika on vajalikud. «Vastuseid on vaja,» leiavad nad. 

Mälestustseremoonial asetas monumendile pärja riigikogu esimees Jüri Ratas. «Ühinen mõtteis ja langetan pea igaühega, kes mälestab 27 aastat tagasi Läänemere külmades sügavustes igavikku jäänud armsat lähedast või head tuttavat. Nad jäävad meiega igavesti, kui leiame leinas ka lohutust ja hingerahu,» kirjutas ta sotsiaalmeedias. «Samuti soovin, et meil kõigil jätkuks iga päev sõnu ning tegusid, mis näitaksid meie kallitele, et hoolime ja hoiame. On omaette väärtus hinnata inimesi ilma neid kaotamata,» lisas Ratas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles