Pihlakodu soovitab: koduhooldaja aitab eakal ise hakkama saada

Copy
Foto: Pihlakodu

Mõistagi tahab inimene võimalikult kaua just kodus elada, isegi kui vajab selleks mingi hetk natuke abiväge. Pihlakodu eakatekodu juhi Merike Meriranna sõnul on koduhooldajate teenus Eesti inimeste seas üha tavalisemaks muutumas ning kui teie lähedane ei saa enam täiesti üksi hakkama, siis tasub kaaluda just sellist varianti, kus hooldaja või õde ulatab kodus abikäe.

„Omas kodus ja tuttavas ümbruskonnas on ikka kõige parem elada, aga mingil hetkel võivad tervisemured igapäevast toimetamist keeruliseks muuta. Lisaks on mõndade haigustega – näiteks Alzheimeri tõbi ja dementsus – kodus üksi väga keeruline hakkama saada. Kuid tegelikult pole alati kohe tarvis eakatekodusse kolida,“ selgitab Pihlakodu eakatekodu juht Merike Merirand mis puhkudel tasuks koduhooldaja leida.

Pihlakodu eakatekodud asuvad Nõmmel, Tabasalus, Viimsis ja Tapal.
Pihlakodu eakatekodud asuvad Nõmmel, Tabasalus, Viimsis ja Tapal. Foto: Pihlakodu

„Pihlakodu tuntakse peamiselt ööpäevaringse eakatekoduna, tegelikult pakume Tallinnas, Tabasalus ja Viimsis ka koduhooldus- ja koduõendusteenust,“ ütleb Merirand ja lisab, et soovitab koduhoolduse peale mõelda pigem varem kui hiljem – just nii saab professionaal tervislikku seisundit jälgida.

Koduhooldajad abistavad inimest igapäevastes ettevõtmistes – majapidamistoimingud, toidu tegemine, ühiskondlike teenuste kasutamine ja nii edasi. Koduõde seevastu hoiab tervisel ja ravimite manustamisel silma peal, viib vajadusel läbi lihtsamaid meditsiinilisi protseduure. „Meie hooldajad on ühest küljest professionaalid, kellest on abi inimese tervisliku seisundi hoidmisel ja jälgimisel, aga teisest küljest on väga oluline, et neil on südameasjaks inimeste heaolu. Nad pakuvad eakatele ka tuge ja seltsi, millest võib kõrges eas üksi elades puudu jääda,“ ütleb Merirand.

Pihlakodu eakatekodudes pakutakse kaasaegset hooldust kodulähedases keskkonnas.
Pihlakodu eakatekodudes pakutakse kaasaegset hooldust kodulähedases keskkonnas. Foto: Pihlakodu
Pihlakodu eakatekodud on Eesti kõige kaasaegsemad.
Pihlakodu eakatekodud on Eesti kõige kaasaegsemad. Foto: Pihlakodu

Pihlakodu pakub koduhooldusteenuseid Tallinnas, Tabasalus ja Viimsis eakale sobival ajal, olgu selleks nädalavahetus, öötunnid või pühad just seal, kus te elate. Aitame hinnata ja otsustada, kas eakale oleks kõige parem pakkuda tuge ja hoolt kodus või eakatekodu.

Loe koduhooldusteenusest ja eakatekodudest rohkem meie kodulehelt: pihlakodu.ee. Lisainfo saamiseks saate meiega ühendust tööpäevadel 9.00-16.00 telefonil 53 86 0607 või e-mailil koduhooldus@pihlakodu.ee.

Copy
Tagasi üles