ACTA-vastased kolisid miitingu Vabaduse väljakule

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ACTA-vastane protest
ACTA-vastane protest Foto: SCANPIX

Laupäevaks plaanitud meeleavaldus kolib Vabaduse väljakule, kuna Islandi väljakule ei mahuks kõik huvilised ära, teatas MTÜ Eesti Interneti Kogukond.

Korraldajate teatel on Tartu miitingul lubanud üles astuda teiste seas eurosaadik Indrek Tarand ja kirjanik Berk Vaher, Tallinnas aga riigikogu liige Juku-Kalle Raid.

Laupäeval korraldatakse Tallinnas ja Tartus meeleavaldused, millega protesteeritakse võltsimisvastase kaubanduslepingu ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) vastu. Tallinnas on lubanud protestima tulla 3000, Tartus 2000 inimest.

MTÜ teatel on uus toimumispaik Tallinna linnavalitsuses kinnitatud.

ACTA-vastased protestiaktsioonid toimuvad laupäeval ka enam kui paarisajas linnas nii Euroopas kui mujal maailmas. Jaanuari lõpus allkirjastasid ACTA leppe 22 Euroopa riiki. Eesti ei ole seda veel teinud. ACTA ratifitseerimise Euroopa Liidu tasemel otsustab juunis Euroopa Parlament.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles