Politsei ja päästjad korteriühistutele tühje kortereid ei ava

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula/Postimees

Tühjalt seisvate korteritega hädas ühistud loodavad politsei abil neisse sisse pääseda, et seal hädavajalikke töid teha. Politsei kinnitusel on nende abil korterisse sissesaamine kõige viimane võimalus, pigem aidatakse inimestel korteriomanik üles otsida.

Üks Rakvere korteriühistu plaanis sel nädalal pöörduda politsei poole abi saamiseks, et pääseda sisse aastaid tühjalt seisvasse korterisse, kus oli vaja külmunud veetorusid sulatada. Läbi õnneliku juhuse õnnestus neil aga korteriomanik üles leida ja ta tuli ise kohale.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Andres Sanga sõnul on politseil võimalik ilma valdaja nõusolekuta valdusesse siseneda siis, kui on ohus kellegi vabadus, tervis, kehaline puutumatus, elu, või kõrgendatud ohu väljaselgitamiseks ja tõrjumiseks. Samalaadne õigus on ka päästeametil. Ta lisas, et seda tehakse siiski viimasel võimalusel ning esmalt aitab politsei inimestel korteriomanik üles leida.

Sellelaadsete probleemide vältimiseks soovitab politsei ühistul hoida head kontakti ja infovahetust ka nende korterite omanikega, kes reaalselt majas ei ela. «Nii saab torude külmumise, veeavarii või muu probleemi korral omanikuga ühendust võtta ning paluda tulla ust avama või luba uks avada,» sõnas Sang.

Praeguste külmade ajal pole Põhja prefektuuri politseinikud käinud tühjana seisva korteri ust avamas.

Päästeametist öeldi, et päästjad saadab häirekeskus välja reaalse ohu korral inimese tervisele ja varale. Külmunud torude puhul päästjaid ust avama ei saadeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles