Raevunud Kiviniemi süüdistab Väyryneni pettuses

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Väyrynen koos abikaasa Vuokkoga (vasakul) ja Keskerakonna juhi Mari Kiviniemiga.
Paavo Väyrynen koos abikaasa Vuokkoga (vasakul) ja Keskerakonna juhi Mari Kiviniemiga. Foto: SCANPIX

Keskerakonna esimees Mari Kiviniemi kurjustab presidendiks pürginud Paavo Väyryneniga, sest ta oli küsinud erakonnalt raha ringsõiduks valdades, kuid kasutab seda enda kui erakonna liidriks pürgiva isiku tutvustamiseks.

Kiviniemi on tige, sest kohe järgmisel päeval pärast raha saamist teatas Väyrynen üllatuslikult, et kavatseb kandideerida Keskerakonna esimeheks, kirjutab tänane Turun Sanomat.

Partei otsustas uuesti arutada,  kas saata Väyrynen valdadesse võimalikke kandidaate otsima või mitte.

Selle nädala esmaspäeval oli Keskerakond otsustanud, et Väyrynen läheb erakonna kulul ringsõidule valdadesse ja püüab leida sügisesi kohalikke valimisi silmas pidades võimalikke kandidaate.

Ägestunud Kiviniemi süüdistas eile Väyryneni pettuses, kuna tema käitumine on vastuolus erakonna põhimõtetega, millest ka Keskerakonna auesimees ise peab kinni hoidma.

Kiviniemi sõnul oli Väyrynen talle ja erakonna peasekretärile Timo Laaninenile kinnitanud, et tal pole ambitsiooni pürgida partei juhiks.

Väyrynen Turun Sanomatele nädala alguse sündmusi ei kommenteerinud. Küll aga väljendas ta imestust selle üle, et töökomisjon vaatab tema valdade tuuri küsimuse uuesti üle ja arutab ka selle võimalikku tühistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles