PIIRIST PIIRINI ⟩ Viljandi linnas on kõik liidud võimalikud, aga üks kuju natuke segab

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Ehkki kasti sisse peidetud Jaak Joala kuju on linna tulevikku silmas pidades vähetähtis, võib just küsimus, kuidas skulptuuriga tekkinud patiseis lahendada, saada koalitsiooni loomisel määravaks.
Ehkki kasti sisse peidetud Jaak Joala kuju on linna tulevikku silmas pidades vähetähtis, võib just küsimus, kuidas skulptuuriga tekkinud patiseis lahendada, saada koalitsiooni loomisel määravaks. Foto: FOTO: Elmo Riig

Viljandi linnas juba poolteist valimistsüklit võimul olnud Reformierakonna ja Isamaa koalitsioonil on suur potentsiaal jätkata koos linna juhtimist ka pärast 17. oktoobrit. Suurimaks takistuseks ei pruugi selle juures saada mitte mõne konkurendi parem tulemus, vaid üks Posti tänaval asuv kast ja selle sees seisev kuju.

Ehkki linnapea koht on praegu reformierakondlase Madis Timpsoni käes, võitis eelmised valimised hoopis sotsiaaldemokraatlik erakond. Mõnes mõttes napilt, sest sotside üheksa koha vastu sai Reformierakond kaheksa, kuid teisest küljest ülekaalukalt, sest mitte keegi polnud varem kogunud tänapäevastel valimistel Viljandi linnas nii palju hääli kui sotside linnapeakandidaat Helmen Kütt – 1140.

Võimu võit aga ei toonud. Pärast seda, kui Ando Kivibergi juhitav Isamaa eelkäija IRL sotsidest 2015. aasta kevadel suure tüliga lahutas, olid oravad ja Isamaa juba kaks aastat sõbralikult koalitsioonis tegutsenud ning reformikad lõid ka viimatiste valimiste järel käed hoopis isamaalastega. Et 27-liikmelises volikogus nappi ühehäälelist enamust turvaliseks suurendada, võeti kampa ka Keskerakonna kaks liiget.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles