Oktoobrist saab Ühendkuningriiki siseneda ainult passiga

BNS
Copy
London
London Foto: HENRY NICHOLLS/REUTERS

Brexiti tõttu on alates 1. oktoobrist Ühendkuningriiki sisenemiseks ainsa reisidokumendina aktsepteeritud pass, mis tähendab, et Eesti ID-kaardiga Ühendkuningriigi piiri enam ületada ei saa.

ID-kaardiga sai Ühendkuningriiki siseneda kuni 30. septembrini. Need inimesed, kes sisenesid Ühendkuningriiki enne 30. septembrit ID-kaardiga, peavad arvestama sellega, et riigist lahkumiseks võib lennufirma nõuda passi.

Kui passi ei ole, saab seda taotleda Eesti saatkonnast Londonis või taotleda aukonsulitelt Aberdeenis, Belfastis, Cheltenhamis, Edinburghis, Jerseys või Leedsis tagasipöördumistunnistuse, mis on ajutine ühekordselt kasutatav reisidokument Ühendkuningriigist Eestisse tagasi pöördumiseks.

Erandina on pärast 1. oktoobrit lubatud ID-kaardiga Ühendkuningriiki siseneda Ühendkuningriigis ametlikult elavatel Eesti kodanikel, kuid tõrgete vältimiseks tuleks suhelda reisiteenuse pakkujaga ja täpsustada, kas ID-kaardiga võimaldatakse lennule minna ning milliseid lisadokumente sealjuures esitada tuleb.

Välisministeerium soovitab kõikidel reisijatel juba praegu vormistada pass ja kasutada seda reisimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles