Tule visioonipäevale Tuleviku elukeskkond

Copy
Eesti Lennuakadeemia osaleb droonitakso testimisel.
Eesti Lennuakadeemia osaleb droonitakso testimisel. Foto: Erakogu

Tuleviku elukeskkonna visioonipäeval, 19. oktoobril, kutsume sind kaasa mõtlema, millises elukeskkonnas soovime tulevikus elada ja milliseid tulevikke tasuks vältida. Uurime tuleviku elukeskkonna erakordseid lahendusi, mis on valminud Eesti rakenduskõrgkoolides.

Milliseks muutub meie elukeskkond järgmise 30 aasta jooksul? TalTech Targa linna tippkeskuse teadur Kristi Grišakov kirjeldab Eesti elukeskkonna võimalikke tulevikke lähtuvalt ülemaailmsetest ja kohalikest suundumustest ja tutvustab nelja tulevikustsenaariumit, mis näitlikustavad maailmas ja Eestis toimuvate muutuste võimalikke tagajärgi. Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus visandab tuleviku linnakeskkonna, et aru saada, milline võiks olla kodanikusõbraliku linna kontseptsioon koos vastupidava ühiskonnaga.

Milline on tuleviku siseturvalisus omavahel põimunud füüsilises ja virtuaalses ruumis? Sisekaitseakadeemia nooremteadur Jaanika Puusalu räägib sellest, et tulevikus on turvalise elukeskkonna keskmes digilahendustel toimiv ning tehnoloogiast sõltuv ühiskond, kus füüsiline ja virtuaalne keskkond on omavahel läbi põimunud.

Mainori teadur Tauno Õunapuu tutvustab ettevõtluskõrgkooli loodud Ülemiste City kasvukeskkonna radarit, küsides, kuidas mõõta, juhtida ja arendada keskkonda, mille keskmes on talent?

Maria Tamm, Eesti Lennuakadeemia mehitamata lennunduse valdkonnajuht räägib ütlemata põneval teemal ehk mehitamata sõidukite rollist ja tuleviku tehnoloogiate mõjust lennunduses ja tavaelus.

Ada Traumann, Tallinna Tehnikakõrgkooli Tehnoloogia ja ringmajanduse instituudi professor vaatleb tuleviku tootmist läbi Minifactori kontseptsiooni. Kuuleme, kuidas tabab tuleviku tootedisain millenniumilaste soovide kiire täitmise, vähendades tootmise ökoloogilist jalajälge ja rõhudes süsteemsele disainmõtlemisele, et toote elukaare kujundamine oleks võimalikult efektiivsem.

Liisi Tamme ja Anett Niine loodud Rüüruum, milles ühineb Pallase tudengite ja arhitektide nägemus.
Liisi Tamme ja Anett Niine loodud Rüüruum, milles ühineb Pallase tudengite ja arhitektide nägemus. Foto: Erakogu

Milline on tulevikuinimese ja ruumi roll? Maailm, kus inimeste vabadus ja liikuvus on kasvanud, soosib ehitus- ja rõivakunsti lõimumist. Erinevad ürbid, hõlstid ja keebid aitavad luua oma ruumi nii tehis- kui looduskeskkonnas. Ruumitaju muutudes tuleb meiega kaasa ka oma ruum. See ei ole individualistlik kapsel, vaid keha ja keskkonnaga kohanduv mitmevormiline kest. Pallase tudengitel Anett Niinel ja Liisi Tammel avanes võimalus ühendada jõud arhitektidega ning nad tutvustavad oma projekti RÜÜRUUM. Mida soosib Rüüruum kui räägime ehitus- ja rõivakunsti lõimumisest? Seekordsel visioonipäeval saad sellest kõigest teada.
Tutvu täpsema kavaga siin.

Visioonipäev toimub Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis. Sa saad osaleda visioonipäeval ka otseülekannet jälgides. Kui oled registreerunud, saadame sulle lingi enne visioonipäeva.

Teata osalemisest hiljemalt 14. oktoobriks siin.

Kohtumiseni tuleviku aruteludes visioonipäeval!

Copy
Tagasi üles