Et põgeneda koledast igapäeva- reaalsusest ja seljatada kõik argised kommunaalmured, pole muud varianti kui ajas rännata. Kõige põnevam on kindlasti tulevik: Eesti, millest poliitikute valimislubaduste järgi saab justkui kõikide unistuste maa.

Kui paljud on varemgi üritanud ajas rännata, aga alati ebaõnnestunud, siis Postimehe relatiivsusteooria toimkond ülesande ees ei kohkunud ning suutis valmis ehitada tehniliselt esmaklassilise ajamasina, saates oma ajakirjanikud aastasse 2025.

Reis on küll harjumatu, aga vähemalt kiire ja mugav. Ajaportaali uks asub otse Tallinna kesklinnas, kus pärast nelja-aastast rändamist pehmelt maandume.

Ambitsioonikas linnriik

Täiesti korruptsioonivabalt juhitud Tallinn on nelja aastaga kattunud rattateedega. Igat väiksematki tänavat katavad uhkelt punased vaibad, moodustades linnas katkematu võrgustiku, mis on kui ratturite paradiis.

Eesti keele fookusega abilinnapea raudkindlal juhtimisel on ka igast Lasnamäel Grossi poes töötavast Ljudmillast saanud andunud Tammsaare romaanide ning Underi luuletuste lugeja, Mattiiseni laulude kuulaja ja muidu läbi ja lõhki Eesti rahvuslane.

Tallinn ei ole enam Eesti pealinn, sest Helsingiga ühinedes on moodustatud eraldi linnriigi tüüpi haldusüksus – Eesti ja Soome riigist autonoomne. Eesti uus pealinn on Tartu.

Kommentaarid (5)
Copy