Piirist piirini ⟩ Haldusreformijärgsed punnseisud Harjumaa lääneosas

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Saue on suurvald, mis sai haldusreformiga kokku pandud ühest linnast ja kolmest vallast, kuid tihedamad sidemed nende vahel on alles tekkimas. 
Saue on suurvald, mis sai haldusreformiga kokku pandud ühest linnast ja kolmest vallast, kuid tihedamad sidemed nende vahel on alles tekkimas. Foto: Sander Ilvest

Nii Keilat juhtiv Reformierakond kui suurvaldu juhtivate valimisliitude juhid on õppinud võimule saama ja seal püsima.

Kolmes Harjumaa läänepoolses omavalitsuses elab kokku üle 45 000 inimese, sellest üle poole langeb Saue valla arvele. Suurvald sai haldusreformiga kokku pandud ühest linnast ja kolmest vallast, kuid tihedamad sidemed nende vahel on alles tekkimas. Suurem osa Saue valla elanikest elab Tallinna külje all Laagris, Saue linnas ja selle vahetus ümbruses. Seega on paljud inimesed töökoha vm kaudu seotud pigem Tallinnaga.

Vallavanem kriitikatules

Vallavanem Andres Laiska, kes enne ühendvalla moodustamist juhtis kaheksa aastat endist Saue valda, peavad oponendid autoritaarseks, kuid enamasti tema oskusi hinnatakse. Laisk usub, et tema juhitud valmisliit Koostöö – Meie Vald võidab ka seekord. «Kõik, mida oleme lubanud, oleme ära teinud. Suutnud tähelepanu pöörata nii keskustele kui ka tagamaadele,» ütleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles