Ossinovski: alampalgaga peab tõusma ka tulumaksuvaba miinimum

BNS
Copy
Jevgeni Ossinovski
Jevgeni Ossinovski Foto: Madis Veltman

Sotsiaaldemokraat Jevgeni Ossinovski kinnitusel peab koos alampalga 12-protsendilise tõusuga kerkima uuel aastal ka tulumaksuvaba miinimum.

«Tunnustan tööandjaid ja ametiühinguid hea kokkuleppe puhul. Arvestades, et sel aastal alampalk ei tõusnud, aitab järgmise aasta alampalga tõus sissetulekute madalamat otsa järele,» kommenteeris Ossinovski tööturu osapoolte kokkulepet suurendada miinimumpalka tänaselt 584 eurolt 654 euroni 2022. aastal.

«Nüüd on oluline, et ka riik kolmanda osapoolena annaks oma õiglase panuse ning suurendaks tulumaksuvaba miinimumi. Meeldetuletuseks, et aastal 2018 jõudsime lõpuks nii kaugele, et nii alampalk kui ka tulumaksuvabastus olid mõlemad 500 eurot kuus. Paraku ei ole riik hiljem alampalga kasvuga sammu pidanud,» ütles Ossinovski.

Tema sõnul tähendab see seda, et järgmisel aastal hakkab alampalga saaja maksma igakuiselt 31 eurot tulumaksu ja keskmise pensioni saajal tuleb välja käia tervelt 18 eurot kuus.

«Tulumaksumiinimumi tõus on õige samm nii sotsiaal- kui majanduspoliitiliselt. Nõnda väheneb sissetulekute ebavõrdsus ja suureneb ametlikult töötamise stiimul. Minu jaoks on see ka väärtusküsimus - võtta tulumaksu alampalgalt ei ole lihtsalt õiglane,» märkis Ossinovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles