Isamaa Tallinna noortelinna linnapeakandidaat on Karl Sander Kase

Postimees
Copy
Karl Sander Kase.
Karl Sander Kase. Foto: Erakogu

Isamaa kuulutas täna välja noortelinna linnapeakandidaadi, kes on erakonna noorteühenduse esimees Karl Sander Kase.

Linnapeakandidaadi Urmas Reinsalu sõnul on oluline, et Tallinn looks noortele parimad võimalused edukaks tulevikuks, mistõttu vajab Tallinn eraldi valdkonna eest vastutavat noortelinnapead.

«Noorte haridustee toetamiseks loome Tallinnas üliõpilasstipendiumi. 200-eurone igakuine stipendium on mõeldud linna 1000-le parimale üliõpilasele ning see on alternatiiv tänasele tudengivaenulikule õppelaenusüsteemile,» ütles Kase.

Kase loetles lahendusi ka linnaruumis ja transpordikorralduses. «Viime ellu Tallinna rattastrateegia ning toetame jalgrataste ostu. Lisaks käivitame ööbussid, et ööelu nautivad noored jõuaksid turvaliselt koju,» tõi ta näiteid sammudest, millega noorte liikumist pealinnas lihtsustada.

Lisaks rõhutas Kase ka vajadust kaasata noori linnajuhtimisse: «Tänane linnavalitsus on jätnud unarusse noortevolikogu, mistõttu ei ole juba kolm aastat olnud sisulist dialoogi linnajuhtide ja noorteorganisatsioonide vahel. Meie nägemus on lisaks noortevolikogule moodustada linnaosadesse noordelegaatide võrgustik. Noordelegaate saaksid ülelinnaliselt valida 14-26-aastased noored ning selle muudatuse eesmärk on anda noortele linnajuhtimises senisest suurem hääleõigus,» ütles Kase.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles