POSTIMEES PIIRIST PIIRINI ⟩ Ida-Viru prügikuningal Nikolai Ossipenkol on mitu rauda tules

Teet Korsten
, ajakirjanik
Copy
Nikolai Ossipenko ise osales viimati volikogu istungitel ligemale kaheksa aastat tagasi, kuid tema valimisliidu saadikud käivad olulisemaid küsimusi kooskõlastamas tema enda juures Peipsi ääres puhkekeskuses Suvi.
Nikolai Ossipenko ise osales viimati volikogu istungitel ligemale kaheksa aastat tagasi, kuid tema valimisliidu saadikud käivad olulisemaid küsimusi kooskõlastamas tema enda juures Peipsi ääres puhkekeskuses Suvi. Foto: Peeter Lilleväli/Põhjarannik

Kui lugeda Ida-Virumaa ajalehe Põhjarannik erinevaid aastakäike – umbes-täpselt 2005. aastast, võib jääda mulje, et kui keegi kuskil on kurjuse ja kavaluse tõeline kehastus, siis see on endine miilits, praegune kommunaalärimees ja poliitik Nikolai Ossipenko. 

Et kui keegi temaga kokku puutub, muutub ta… Nagu kuningas Midase puudutus muutis kõik kullaks, võib Ossi (see on tema üks hüüdnimesid) puudutus sind kohe kapo huviorbiiti saata.

Siiski saadab Oss näiteks Põhjaranniku tegevtoimetajale Erik Kaldale nt jõuludeks sulaselges eesti keeles jõulukaardi: «Häid pühi Teile ja Teie perele!» Ega mees, keda saab õigusega nimetada kõige kõvemaks tegijaks vähemalt venekeelse meedia vallas Jõhvis ja Kohtla-Järve kandis, ei peagi igasugu ajakirjanikega suhtlema. Aga Kalda on mingisuguse respekti ära teeninud. Ossi väljaannet Panorama topitakse uksest ja aknast pooltesse Ida-Viru trepikodadesse. Ja tal on kohapeal isegi oma televisioon!

Kui Ossist räägib pikaaegne Jõhvi linna (praegu on tegu vallakeskusega) volikogu esimees ja endine koolidirektor Vallo Reimaa, kes on tulevatel valimistel oma nimekirjaga Ühiselt Jõhvi Eesti Ossi nimekirja Jõhvikad peamiseid konkurente, kasutab ta esmalt venekeelset väljendit ​«batjuška» (issi, isake – toim). Oss võikski olla ka mõne 19. sajandi vene romaani maamõisnik – kasvõi Gogoli loomingust. Kui Tšitsikov müüs surnud hingi, siis Ossi vara on veel elus – näiteks Kohtla-Järvel esindab tema huve nimekiri, mis koosnebki suures osas endistest mentidest ja… kurjategijatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles