POSTIMEES PIIRIST PIIRINI Tartu-lähedased vallad peavad koole ja lasteaedu paisutama

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Neli aastat tagasi valmis Sillaotsa kooli juurdeehitus, mille avamisest võtsid osa toona Haaslava valda juhtinud Priit Lomp (paremal) ja toonane maavanem Reno Laidre (vasakul). 
Neli aastat tagasi valmis Sillaotsa kooli juurdeehitus, mille avamisest võtsid osa toona Haaslava valda juhtinud Priit Lomp (paremal) ja toonane maavanem Reno Laidre (vasakul). Foto: Kristjan Teedema

Tartumaal lähevad seekord valimistele vastu paljud valimisliidud, vaid Elva vallas on neid nelja aasta taguse ajaga võrreldes vähem. Tartu linna nn kuldse ringi valdades tõotab järgmisel valimisperioodil võtmeküsimuseks kujuneda koolide ja lasteaedade ruumikitsikuse lahendamine.

Kastre vallavanem Priit Lomp (SDE) valimisvõidu pärast ilmselt muret tundma ei pea, sest valimisliidus Meie Kodu, kus ta kandideerib, on 38 nime. Nende vastas oleva nelja erakonna nimekirjad on seevastu õige hõredad. EKRE on üles andnud kolm nime, Isamaa, Eesti 200 ja Erakond Eestimaa Rohelised igaüks ühe. Seega on selge, et valimisliit haarab Kastre vallavolikogus ainuvõimu, ning pole võimatu, et opositsioon jääb üldse tulemata.

Lomp tõrjub siiski väiteid, et valimisvõitlust ei tule: «Iga volikogu koha peale on 2,5 tahtjat!» Tema sõnul käib omamoodi võitlus ka valimisliidu sees, sest kõik ju volikogus kohta ei saa, aga põhimõttelistes küsimustes siiski erimeelsusi ei ole.

Mitme uusasumiga Kastre vallas on järgmisel valimisperioodil plaanis laiendada vähemalt kaht kooli. Juba sellest õppeaastast muutus Melliste algkool põhikooliks, Sillaotsa kool vajab juurdeehitust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles