Loodusemees: valikut pole, sügis peab tulema

Copy
Kolletuvad ja puudelt langevad lehed loovad sügismeeleolu.
Kolletuvad ja puudelt langevad lehed loovad sügismeeleolu. Foto: Shutterstock

Kui tavaliselt kolletuvad lehed puudel augusti lõpus ja septembris, siis tänavu on see protsess jäänud pisut hilisemaks ning hoogsamat värvide mängu võis looduses nautima asuda alles hiljuti.

«See on globaalne,» lausus Jänedal elav selgeltnägija ja tervendaja Ille Lepasepp, kellele meeldib muu kõrval jälgida looduses toimuvat. «Looduslikul tasandil on igal pool täpselt sama nii Virus kui ka Võrus. Kaks aastaaega, suvi ja sügis, on kokku saanud ja ulatasid sõbralikult käe. Nii tuleb ju odavam,» muigas ta. «Aga tõepoolest on ilus värvide mäng. Naudin seda isegi.»

Lepasepp lausus, et kui vanasti ütlesid ilmatargad, et need on loodusemärgid, siis tema arvates on need pigem keemia märgid. «Lihtsalt loodus on inimeste hädade suhtes nii palju kannatada saanud, aastaajad on segamini ja peamegi selleks valmis olema,» tähendas ta. «Meie ei tea, mis sealt ülevalt kosmosest kraesse tuleb ja millised muutused toimuvad. Pilvede lendu ei saa me ometi peatada. Isegi raheterad on juba rusikasuurused. Peame ise kõigeks valmis olema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles