Koolipoisid päästsid mehe surnuks külmumisest

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külm on!
Külm on! Illustratsioon: Urmas Nemvalts.

Kaks Saaremaal asuva Valjala koolipoissi päästsid esmaspäeval samanimelises vallas Kuiste bussipeatuses lumehange tukkuma jäänud purjus mehe, kes krõbedas pakases edasi magades poleks hommikul ilmselt enam ärganud.

«Läksime sõbra juurde ja nägime, et bussipeatuse juures on keegi,» rääkis 15-aastane Jan Õunpuu Saarte Häälele, oskamata isegi täpselt öelda, kuidas nad pimedas üldse seda tumedat kogu märkasid.

«Hange tagant nagu paistis miski,» lisas Janiga kaasas olnud sõber, samuti Valjala kooli õpilane, 14-aastane Edward Jõgi.

Kuna väljas oli juba pime, ei saanudki noormehed alguses aru, millega täpselt tegemist on. Otsustanud asja lähemalt uurida, avastasid nad üsna bussipaviljoni ukse juures 20-kraadises pakases magava mehe.

«Tegi ikka natuke häält ka, ütles, et viige koju,» rääkisid poisid, kelle sõnul oli mees üsna purjus ega olnud võimeline ise kõndima.

Poisid ei jätnud vanemat meest saatuse hooleks, vaid jooksid kiiresti umbes poole kilomeetri kaugusele tallu abi otsima. Koos taluniku ja veel kahe külamehega toimetati lumes lebanu koju.

Saarte Hääle andmetel on mees täie tervise juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles