Seeder: erakorralist pensionitõusu ei tohi aasta võrra edasi lükata (5)

Postimees
Copy
Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder
Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul tuleb pensione erakorraliselt tõsta juba 2022. aastast, mitte aasta hiljem, nagu Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsioonileping ette näeb. 

Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsioonilepingus on kirjas, et 2023. aastast ootab pensionäre erakorraline pensionitõus ning keskmise pensioni tulumaksuvabastus. Seederi hinnangul on selline venitamine põhjendamatu, arvestades, et pensioni esimesse sambasse laekub viiendiku võrra rohkem raha juba käesolevast aastast ning nii ka järgmisel aastal. 

Seederi sõnul tuleb järgmise aasta riigieelarves teha põhimõtteline otsus ning suunata pensionireformist riigieelarvesse laekunud lisavahendid erakorraliseks pensionitõusuks ja keskmise pensioni tulumaksuvabastuseks juba 2022. aastast.

«Arvestades tänast inflatsioonimäära ja elukalliduse tõusu on valitsuse venitamine täiesti vastuvõetamatu. Pensionireformist vabanevad vahendid tuleb suunata sinna, kus on selleks suurim vajadus. Just seetõttu teeb Isamaa ettepaneku tõsta pensione erakorraliselt juba 2022. aastast. Lisaks on pensionireformist vabanevate vahenditega võimalik samal aastal vabastada tulumaksust ka keskmine pension,» leidis Seeder.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles