Riigil pole rahvusraamatukogu renoveerimiseks piisavalt raha (2)

BNS
Copy
26.05.2021, Tallinn. Eesti Rahvusraamatukogu.
26.05.2021, Tallinn. Eesti Rahvusraamatukogu. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Kuna rahvusraamatukogu mõlemad hankepakkumused ületavad oluliselt esialgselt kavandatud hinda, pole Riigi Kinnisvara ASil (RKAS) piisavalt katteraha ehitusega edasiminekuks.

Kuivõrd mõlemad pakkumused ületavad eelarvet, siis ei saa RKAS lõplikult vormistada pakkumuste hindamisprotokolli, sest puuduvad otsused selle kohta, kas kallinemist on võimalik katta, kommenteeris RKASi kommunikatsioonijuht Annely Jõgeva.

RKAS, rahvusraamatukogu, rahvusarhiiv, kultuuriministeerium ja haridus- ja teadusministeerium pakuvad nüüd valitsusele välja erinevaid stsenaariume, et kallinemise katmist arutada.

Riigi eelarvestrateegias on rahvusraamatukogu rekonstrueerimiseks aastail 2022–2025 planeeritud 53 miljonit eurot, järgmiseks aastaks 7,8 miljonit eurot. Ülemaailmsete tarneprobleemide tõttu on ehitushinnad hakanud hiljaaegu aga kiiresti kasvama.

RKAS kuulutas juulis välja riigihanke Eesti Rahvusraamatukogu Tõnismäe hoone renoveerimiseks. Hankele laekus septembris tähtaegselt kaks pakkumist, mis ületasid oluliselt esialgset 7,8 miljoni eurost hinda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles