Peaminister Kaja Kallas osaleb Malmös holokausti mälestuskonverentsil

BNS
Copy
Peaminister Kaja Kallas
Peaminister Kaja Kallas Foto: Tairo Lutter

Peaminister Kaja Kallas osaleb kolmapäeval Rootsi peaminister Stefan Löfeni kutsel Malmös rahvusvahelisel holokausti mälestamise ja antisemitismi vastu võitlemise foorumil, kus esineb arutelusessioonis sõnavõtuga.

Kallas osaleb mälestamise ja ajaloo moonutamise teemalises aruteluringis koos Läti presidendi Egils Levitsi, Leedu presidendi Gitanas Nausėda ja Rumeenia presidendi Klaus Iohannise ning Ukraina peaministri Denõss Šmõhaliga.

Foorumil osalevad maailma riigi- ja valitsusjuhid, erasektori ja rahvusvaheliste organisatsioonide esindajad, sealhulgas Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen, Euroopa Ülemkogu eesistuja Charles Michel ja Iisraeli president Isaac Herzog.

Osalejad arutavad, kuidas võidelda antisemitismi ja teiste rassismivormide vastu nii füüsilises kui ka virtuaalses maailmas ning kuidas vältida selle kordumist. Algselt aasta tagasi toimuma pidanud konverentsiga märgitakse 75 aasta möödumist Auschwitzi koonduslaagri vabastamisest ja Teise maailmasõja lõpust.

Kallas kohtub ka Ukraina peaministri Denis Šmõhaliga, kellega arutab koostööd ja Ukraina toetamist reformide elluviimisel.

Foorumist saab otseülekannet jälgida Rootsi riigikantselei Youtube’is.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles