Lähiajal jäävad Vaba Lava uksed Narvas suletuks

Copy
Narva Vaba Lava.

 
Narva Vaba Lava.  Foto: Eero Vabamägi

Vaba Lava ja kultuuriministeeriumi esindajate kohtumisel ei leitud lahendust teatrimaja taasavamiseks lähitulevikus. Vaba Lava juht Märt Meos kinnitas, et nemad võiksid uksed avada kohe, kui raha leitakse. 

Meos ütles, et kohtumisel ministeeriumi esindajatega vaadati pigem kaugemasse tulevikku. Paraku selle kohta, mis puudutab lähitulevikku ja kuidas maja lahti saaks teha, mingit positiivset tulemust ei selgunud. Asekantsler Taaniel Raudsepa sõnul on sellel aastal Vaba Lavale lisarahastust leida väga keeruline.

«Kui saaksime mingi positiivsema sõnumi, oleme kohe valmis uksi avama, antud hetkel on selle aasta seis ikkagi sama ja sellest on kahju,» rääkis Meos.

Teatrijuhi sõnul jäi sõelale kaks valikut: kas minna edasi samamoodi või luua sihtasutus Narva Vaba Lava ja Telliskivi Teatrikeskuse baasil. Meos kinnitas, et uuesti kohtutakse kahe nädala pärast.

Kultuuriministeeriumi kommunikatsioonijuht Meelis Kompus sõnas, et Vaba Lava andis põhjaliku ülevaate oma tegevustest ja plaanidest Narvas, ministeerium rääkis etenduskunstide, sh ka Vaba Lava rahastamisest. «Meie kinnitasime, et kultuuriministeeriumi jaoks on tegemist riigieelarve protsessiga ning avaliku raha eraldamine väljaspool seaduses antud raami on keeruline, seega tuleb otsida muid püsivaid lahendusi,» täpsustas Kompus.

Teisipäeval kohtusid Vaba Lava juhtidega kultuuriministeeriumi kantsler Tarvi Sits, asekantsler Taaniel Raudsepp, teatrinõunik Laur Kaunissaare, õigusosakonna juhataja Merle Põld ning kommunikatsiooniosakonna juhataja Meelis Kompus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles