Kallas: riik hakkab tõsisemalt kontrollima piirangutest kinnipidamist

BNS
Copy

Peaminister Kaja Kallase sõnul hakkab politsei tõsisemalt kontrollima koroonapiirangutest kinnipidamist ning keskenduma ettevõtetele, kes ei kontrolli tõendeid.

Peaminister ütles neljapäeval, et valitsus on arutanud ka järelevalvet koroonapiirangustest kinnipidamise üle. Kolmapäeval osales valitsuse kabinetiistungil ka politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher, kes ütles, et politsei on 14 000 korral kontrollinud, kuidas ettevõtted kontrollimeetmeid rakendavad. Politsei kontrollib ka maskikandmist.

Peaministri sõnul liigub järelevalve siht ettevõtetele, kes ei kontrolli tõendeid ning ei rakenda kehtestatud meetmeid.

Kallas täiendas, et kontrollimisel keskendutakse neile ettevõtetele, kes ei riku reegleid mitte kogemata, vaid süstemaatiliselt.

Ta selgitas, et ettevõtteid hakkavad kontrollima üksikud töötajad, ning esimesel korral tuletatakse reegleid meelde. Kui aga teist korda kontrollides selgub, et ettevõte ikka eirab reegleid, siis astutakse Kallase sõnul järgmised sammud.

Kallas lisas, et politsei hakkab ka teada andma, milliseid piirkondi sel päeval kontrollitakse. «Asi pole karistamises, vaid selles, et ettevõtted reegleid järgiksid,» sõnas ta.

«Teatud kohad hooplevad, et nad ei kavatse tõendeid kontrollida,» ütles Kallas. Tema sõnul on ka inimesi, kes hooplevad sellega, et kasutavad võltsitud tõendeid. «See on kriminaalkorras karistatav. See on dokument, seda võltsida ei tohi,» sõnas Kallas ja lisas, et võltsitud tõendi kasutamise eest võib kriminaalkorras karistada kuni kolmeaastase vangistuskaristusega ning tõendi võltsimise eest kuni aastase vanglakaristusega.

Kallas täiendas, et politsei hakkab jälgima ka selliste ettevõtete postitusi sotsiaalmeedias.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik kutsus inimesi üles reegleid rikkuvatest ettevõtetest politseile ja terviseametile teada andma ning ka selliseid ettevõtteid eirama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles