Tallinn kavatseb 2030. aastaks renoveerida kõik munitsipaallasteaiad

BNS
Copy
Rõõmupesa lasteaed.
Rõõmupesa lasteaed. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinn kavatseb 2030. aastaks renoveerida kõik munitsipaallasteaedade hooned, kus see on vajalik.

Tänavu on avatud üks uus lasteaed ja rekonstrueeritud neli maja, tuleva aasta sügiseks saab uuendatud veel kuus lasteaiahoonet.

Tallinnas on 125 munitsipaallasteaeda ja -sõime, neist mitmed on ehitatud 1950.–1960. aastatel ning ka viimased nõukogude ajal ehitatud lasteaiad on nüüd juba üle 30 aasta vanad. Alates 2015. aastast on rekonstrueeritud 10 ja ehitatud kaks uut lasteaeda.

Jaanuaris avati Naksitrallide lasteaed ja septembris Laagna Rukkilill ning oktoobris avatakse Järveotsa lasteaia rekonstrueeritud hooned. Detsembris taasavatakse Liivamäe ja Rabarübliku lasteaiad.

Sel sügisel on juba alanud või on lähiajal algamas kuue lasteaia ehitustööd. Nendel objektidel olemasolevad hooned lammutatakse ning asemele ehitatakse uued majad.

Vindi ja Rõõmupesa lasteaedade ehitustöödega on juba alustatud, lähipäevil algavad Asunduse, Kellukese ja Merivälja vanade hoonete lammutustööd ning detsembris lasteaia Maasikas ehitustööd. Uued majad peavad valmis saama valmis tuleva aasta sügisel.

Sel aastal on läbi viidud ka 23 lasteaia projekteerimishange, kus vana hoone lammutatakse ning asemele tuleb uus ümbritseva keskkonnaga sobiv ning tänapäeva nõuetele vastav maja. Lasteaedade projekteerimise ja ehitamise riigihanked korraldab Tallinna linnavaraamet.

Valitsuse määrusega kehtestati 2011. aastal koolieelse lasteasutuse tervisekaitsenõuded, millele peavad kõik lasteaiad vastama hiljemalt 1. septembriks 2030.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles