Protesti korraldaja: poliitikute otsused peavad muutuma

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Eesti Interneti Kogukond juhatuse aseesimees Elver Loho.
MTÜ Eesti Interneti Kogukond juhatuse aseesimees Elver Loho. Foto: Peeter Langovits

Tänase ACTA-vastase protestiaktsiooni ühe korraldaja, MTÜ Eesti Interneti Kogukond juhatuse esimehe Elver Loho sõnul tuleb valitsusel protestijate seisukohtadega arvestada, sest vastasel juhul ei saa Eestis rääkida demokraatiast.

«Kui tänane aktsioon ei muuda midagi Eesti poliitikute otsuses, siis on midagi väga, väga valesti - siis meil lihtsalt ei ole demokraatia,» ütles Loho.

Loho sõnul õnnestus üritus täielikult ka vaatamata sellele, et meeleavaldusele tuli kohale vähem inimesi, kui esialgu registreeritud. Interneti kogukonna hinnangul ilmus Tallinnas protestima kuni 3000 ja Tartus kuni 1000 inimest.

«Paneme selle numbri perspektiivi Eesti rahvaarvuga. Tänane rahvakogunemine oli Eesti ajaloo suurim meeleavaldus pärast Laulvat Revolutsiooni. Me tulime kokku ja me saime aru, et meid, kes nõuavad vaba internetti ja vaba ühiskonda, on palju. Internet on tegelikult meie demokraatia võti,» ütles ta.

Samuti toonitas Loho, et internetis on ACTA-teemalisele petitsioonile andnud allkirja enam kui 6000 inimest.

Edasi tegutseb MTÜ selle nimel, et valitsus täidaks nende nõudmised. «Meie nõudmine on, et riigikogu arutaks ACTAle allakirjutamist. See on ainuke võimalus, kuidas Eesti riik tegelikult arvestaks oma kodanikega,» sõnas Loho.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles