Austria kohus mõistis Andreas Veerpalu tingimisi vangi (3)

Andres Einmann
, Innsbruck
Copy
Andreas Veerpalu
Andreas Veerpalu Foto: Tairo Lutter

Innsbrucki kohus mõistis täna veredopingu tarvitamisega vahele jäänud Andreas Veerpalule viis kuud tingimisi vangistust kolmeaastase katseajaga. Lisaks peab ta tasuma 480 eurot trahvi.

Kuigi Innsbrucki maakohus oli reserveerinud istungiks terve päeva ehk ajavahemiku reedel kella 9-18, kulus Veerpalu üle kohtumõistmiseks vähem kui tund aega, sest Andreas Veerpalu ise kohtuistungile kohale ei tulnud

Kohtunik Bernhard Rüßkamp avaldas kahetsust, et Veerpalu ise kohtuistungile kohale ei tulnud, kuna sellega loobus ta võimalusest oma teguviisi põhjendada ja kahetsust avaldada.

Innsbrucki maakohtu kohtunik Bernhard Rüßkamp.
Innsbrucki maakohtu kohtunik Bernhard Rüßkamp. Foto: Andres Einmann

2019. aasta Seefeldi maailmameistrivõistlustel veredopingu tarvitamisega vahele jäänud Andreas Veerpalu kaitsja andis nädala alguses Austria kohtule teada, et eestlane ei plaani täna toimunud istungile kohale tulla. Seega mõisteti tema üle kohut tagaselja.

Innsbrucki prokuratuur süüdistas 27-aastast Veerpalut antidopingu reeglite rikkumises ehk spordipettuses, millega ta tegi sponsoritele 12 000 euro suuruse kahju. Samuti sai ta süüdistuse kuulumise eest kuritegelikku ühendusse, mis koosnes dopinguarstist ja teistest asjaga seotud inimestest.

2019. aastal Austrias Seefeldis toimunud põhja-suusaalade MM-il lahvatanud dopinguskandaal pole veel lõpplahenduseni jõudnud. Tunamullu peeti 27. veebruaril Seefeldi MM-il kinni viis suusatajat, nende hulgas Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu. Esile kerkis ka kriminaalse dopingusaaga keskse isiku, Saksamaa spordiarsti Mark Schmidti nimi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles