Valitsuse pressiosakond ei avalda Kallase koroonaettepanekute allikat (1)

BNS
Copy
Valitsuse pressikonverents. Tõnis Mölder, Liina Kersna, Kaja Kallas, Tanel Kiik.
Valitsuse pressikonverents. Tõnis Mölder, Liina Kersna, Kaja Kallas, Tanel Kiik. Foto: Remo Tõnismäe

Ehkki peaminister Kaja Kallas ütles, et tema vastuoluliste ettepanekute taga karmide koroonapiirangute kehtestamiseks oli ekspertrühm, ei ole valitsuse kommunikatsioonibüroo suutnud kaks päeva ERR-i küsimusele konkreetselt vastata, milline ekspertrühm ja kes konkreetselt need välja käis, kirjutab rahvusringhäälingu portaal.

Kallas rääkis teisipäeval Vikerraadio saates «Stuudios on peaminister» ideedest lükata mittevaktsineeritud inimesed plaanilise ravi järjekorras tahapoole või nõuda mittevaktsineeritutelt sisse ravikulud. Päev hiljem mahendas peaminister väljaöeldut, märkides, et loetles «ettepanekuid, mille on ekspertrühm meile teinud». Kallase sõnul olevat ettepanekud teoreetilist laadi ja valitsus ei pea neid realistlikeks.

ERR-i küsimusele, milline ekspertrühm selliseid ettepanekuid Kallasele esitas, vastas valitsuse värske kommunikatsioonijuht Liis Velsker neljapäeval: «Peaministrit nõustavad ja teevad ettepanekuid riigikantselei, erinevad ametiasutused ja -isikud, sealhulgas tervisekriisi lahendavad asutused. Töised memod, arvamused, nõuanded jms ei ole avaliku teabe seaduse alusel avalikud. Otsused langetab Vabariigi Valitsus ja need on avalikud.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles