«See oli väga uskumatu!» ⟩ Eesti peakokk võrdles Michelini tärni saamist olümpiavõiduga (1)

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
16.06.2021, Tallinn. Peakokk Andrei Šmakov, restoranide TarTar ja Love Mussels omanik. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp
16.06.2021, Tallinn. Peakokk Andrei Šmakov, restoranide TarTar ja Love Mussels omanik. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp Foto: Konstantin Sednev

Teise Eesti peakokana oma restoranile Michelini tärni, mida peetakse maailmas suurimaks tunnustuseks restoraniäris, teeninud Andrei Šmakov võrdles saavutust olümpiavõiduga.

Šmakovi juhitud Savva restoran oli üks üheksast Venemaa pealinna Moskva restoranist, millele neljapäeva õhtul anti pidulikult üle maailma juhtiva restoranide teejuht Michelini tärn kui tunnistust äärmiselt kõrgest kvaliteedist. Venemaa restoranidele jagati üldse esimest korda Michelini tärne. Moskva kesklinnas Suure Teatri vastas Moskva ühes vanimas viietärni hotellis Metropol asuv Savva sai Michelinilt ühe tärni.

«Tunne oli nagu loteriil,» kirjeldas juba kaheksa aastat Moskvas töötav (sellest kuus aastat on ta juhtinud Savva restorani) Šmakov neljapäeva õhtut Kremli lähedal asuvas Zarjadje kontserdisaalis, kuhu Michelini esindajad olid kutsunud 80 Moskva parima restorani esindajad, et teatada, kes saavad ihaldatud tärnid. «Keegi ei teadnud ette, kes saavad tärnid,» rääkis Šmakov. «Ma mõistsin, et me võime saada tärni, aga kui välja öeldi, siis oli see väga uskumatu. Koka jaoks on see nagu olümpiavõit!»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles