Kristina Kallas: Tartus tulevad väga keerulised läbirääkimised (21)

BNS
Copy
Kristina Kallas
Kristina Kallas Foto: TPM

Eesti 200 esinaine Kristina Kallas märkis esmaspäeva hommikul Vikerraadio saates «Vikerhommik», et Eesti 200 ei välista koostööd ühegi poliitlise jõuga, kuid ilmselgelt seisavad kõige raskemad läbirääkimised ees Tartus Reformierakonnaga.

Kallase sõnul ei ole Eesti 200-l sellist asja nagu punased jooned, millega välistatakse koostöö. «Laua taha istume ja kätt surume kindlasti kõigiga. Tartus ma näen ette väga pikki ja keerulisi koalitsiooniläbirääkimisi, sest seis on Tartus uudne ja seal ei ole võimalik Reformierakonnal ainult ühe partneriga koalitsiooni moodustada,» ütles Kallas.

«Tõenäoliselt meie puhul on küll mitte punane joon, aga selline suur elevant kest tuba seesama keskpark ja selle hoonestamine, mis on nendel valimistel on olnud Tartu kõige valusam teema,» selgitas ta.

Kallase sõnul ei räägi Eesti 200 Tartu kohapealt majast, sest selle ehitamise vastu ei ole keegi, vaid keskpargist ehk kesklinnas olevast rohealast ja sinna ehitamisest. «See on koht, kus valija on Eesti 200-le mandaadi andnud. Me oleme seisukohal, et seda parki sellises mahus nagu linnavalitsus on lubanud, täis ehitada ei tohi. Me nägime, et inimeste jaoks on oluline, et see park ka sellise pargina säiliks,» kinnitas ta.

Kallas tõdes, et Narvas mingeid punaseid jooni ette näha ei ole, sest seal toob vajaliku muutuse Katri Raik ja tema meeskond. «Ma ennustan seda, et Eesti 200 inimesed lähevad seal koalitsiooni ja seal tuleb täiesti uus olukord, kus üle 20 aasta jääb Keskerakond opositsiooni,» ütles ta.

Kallase sõnul on Tallinna kohta veel vara midagi öelda, sest alles kell 10 on juhatuse koosolek, kus olukorda Tallinnas arutatakse. «Tallinnas on samuti täiesti uudne olukord,» märkis Kallas.

Kallas leidis, et Tallinnas ei ole Keskerakonna esimene valik kindlasti mitte Eesti 200, vaid Reformierakond ja see annaks neile võimaluse kõik pingil istuvad ja ootavad inimesed uuesti ümber mängida.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles