REPORTAAŽ KESKERAKONNA VALIMISPEOLT ⟩ Kõlvart: korda majas ei ole

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Mihhail Kõlvarti valimispeole jõudes oli ajakirjanik tordi juba lahti lõiganud ja pidulistelegi jaganud.
 
Mihhail Kõlvarti valimispeole jõudes oli ajakirjanik tordi juba lahti lõiganud ja pidulistelegi jaganud.  Foto: Tairo Lutter

Kui valimistel kõige rohkem hääli saanud Mihhail Kõlvart valimispeole jõudis, oli tort ­juba lahti lõigatud, bändimehed ­pillid kotti pannud ning inimesed ainu­võimu kaotamisega leppinud.

«Tähelepanu, head inimesed! Kohe-kohe tuuakse meile suur Keskerakonna tort!» kõlas püha­päeval Keskerakonna valimispeo hilistel tundidel kõlaritest kahe korrusega ­hotelli restoranis. Märga­tes, et särava restorani tagumises nurgas hakati ette valmistama Keskerakonna embleemiga tordi toomist rahva keskele, tõstsid sajad ülikonnas mehed ja õhtukleidis naised pead.

Ajalooliselt on see ju olnud õhtu peaaegu kõige oodatum sündmus, suurpartei valimispidude üks kõrghetki – tõsi, seda suurest poliitikast taandunud Edgar Savisaare Keskerakonnas. Toona oli nii, et kui valimispeole sisenes erakonna esimees Savisaar oma saatjaskonnaga, toodi rahvale ka magusat, et see pidulikult ovatsioonide, kankaani ja pidukõnede saatel lahti lõigata.

Sel korral oli kõik teisiti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles