GRAAFIKUD ⟩ Tartus terendab betooni-koalitsioon (7)

Copy
Urmas Klaasile ega Katri Raigile oma ringkonnas vastast polnud. Mõlemad linnapeakandidaadid tegid valimistel puhta töö.
 
Urmas Klaasile ega Katri Raigile oma ringkonnas vastast polnud. Mõlemad linnapeakandidaadid tegid valimistel puhta töö.  Foto: Kristjan Teedema/Ilja Smirnov, Põhjarannik

Tartus 24 aastat võimul olnud Reformierakond võttis taas kindla võidu, kaotades volikogus küll ühe koha. Nüüd tegi 19 volikogukohaga Reformierakond ettepaneku Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale ja Isamaale senisest ebamugavama kolmikliidu moodustamiseks, mis võimaldab minna edasi südalinna kultuurikeskuse ehitamisega.

Esimest korda Tartus kandideerinud Eesti 200 tegi tugeva tulemuse ja sai kaheksa kohta volikogus. Sama tulemuse tegi ka Eesti Konservatiivne Rahvaerakond.

Erakond Isamaa sai volikogus viis kohta. Suurim põruja Tartus oli Jaan Tootsi juhitud Keskerakond, kes sai sisse nelja kohaga. Põrus ka praegune Reformierakonna valitsuspartner Sotsiaaldemokraatlik Erakond, saades volikogus vaid viis kohta – kolm vähem kui varem.

Volikogukohtade jaotus tähendab, et praegune koalitsioon ei jätka. 49 kohaga volikogus ülekaalu saamiseks on Reformierakonnal seega partnerit juurde vaja või teda vahetada.

Reformierakond saaks koalitsiooni teha Eesti 200ga ja EKREga, kuid mõlema puhul on üks suur aga: Eesti 200 ja EKRE ei poolda Süku rajamist Tartu keskparki, millest kujunes Tartu valimiste üks teravamaid teemasid, kus muidu kompromissialtid erakonnad tõmbasid punaseid jooni.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles