VIDEO ⟩ Parklas driftinud auto sõitis posti pikali ja põgenes

Copy
Kaubanduskeskuse parklas drftinud juht sõitis posti pikali ja põgenes sündmuskohalt.
Kaubanduskeskuse parklas drftinud juht sõitis posti pikali ja põgenes sündmuskohalt. Foto: Ekraanitõmmis videost

Liiklusjärelevalvekeskuse teatel registreeris politsei eelmisel nädalal Harjumaal 50 liiklusõnnetust, mille üks osapool otsustas vastutusest kõrvale hiilida ja sündmuskohalt lahkuda.

Liiklusjärelvalvekeskus jagas valikud liiklusõnnetustest, mille järel üks osapooltest otsustas sündmuskohalt põgeneda. Lisaks kaubanduskeskuse parklas juhtunule võib videotest vaadata, kuidas mõlgitakse parkimismajas parkivaid autosid või kuidas üks kõrvalteelt pealteele sõitnud auto paiskab pikali mootorratturi.

Liiklusjärelevalvekeskus tuletab meelde, et liiklusõnnetuse järel sündmuskohalt lahkumisel on tagajärjed.

Millised on võimalikud tagajärjed liiklusõnnetusest teatamata jätmise ja lahkumise korral?

Kindlustusandjal on õigus esitada tagasinõue sõidukijuhi vastu, kui sõidukijuht põhjustas kindlustusjuhtumi ning lahkus pärast kindlustusjuhtumit õigusvastaselt ja süüliselt kindlustusjuhtumi toimumise kohalt.

Kindlustusandja vabaneb osaliselt või täielikult kindlustuslepingu (kasko) täitmise kohustusest, kui liiklusõnnetuse ajal autot juhtinud isikul puudus vastava kategooria sõiduki juhtimise õigus, sõidukit juhtinud isik oli liiklusõnnetuse toimumise ajal alkoholijoobes või tarvitas alkoholi pärast kahju tekkimist.

Tulenevalt eeltoodust on suur tõenäosus, et peale süülise liiklusõnnetuse põhjustamist ja sündmuskohalt lahkumist saab endale «liisingusse» võtta teise sõiduki, posti, foori või rongi ja teatud juhtudel ei hüvita kasko ka enda sõiduki kordategemist.

Kui politsei alustab sellise juhtumi menetlust, siis lõpptulemusena võib ees oodata rahatrahv kuni 1200 eurot, arest või juhtimisõiguse äravõtmine kuni kahekümne nelja (24) kuuni.

Kuidas käituda, kui liiklusõnnetus piirdub vaid varalise kahjuga?

Kui varalise kahju saaja ei ole teada, varalise kahju tekitajat ei ole sündmuskohal või varaline kahju tekkis loomale otsasõidu või selle vältimise tagajärjel, tuleb liiklusõnnetusest kohe teatada politseile ja tegutseda vastavalt politsei korraldusele.

Ära tee teistele seda, mida ei soovi, et keegi sulle teeks. Üks õigel ajal tehtud teavitus või kirjalik kokkulepe teise osapoolega säästab sind hilisematest probleemidest. Liiklusõnnetuse sündmuskohalt lahkumine on raske rikkumine ka siis, kui tekitatud kahju on väike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles