Kaljulaid: Tallinnas oodatakse Keskerakonna otsust (3)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Raimond Kaljulaid.
Raimond Kaljulaid. Foto: Tairo Lutter

Sotsiaaldemokraatide Tallinna piirkonna käilakuju Raimond Kaljulaidi sõnul ootavad linnavolikogusse pääsenud erakonnad suurima fraktsiooni Keskerakonna järgmist sammu.

«Sellel rindel ei ole uudiseid,» vastas Kaljulaid küsimusele võimalike võimukõneluste kohta.

Ta tuletas meelde, et eilehommikuse seisuga oli Keskerakonna seisukoht, et viis ülejäänud volikokku pääsenud erakonda peaksid moodustama koalitsiooni. «Selle me lükkasime tagasi. Hiljem tetas ka Eesti 200, et nad on siiski jõudnud järeldusele, et neile see ei sobi. Pärast seda on selgelt initsiatiiv Keskerakonna käes ning on arusaadav ja mõistetav, et nende jaoks on see väga kaalukas otsus,» rõhutas ta.

Jüri Ratas on öelnud, et Keskerakond üritab selle nädala jooksul selgusele jõuda, mis suunas nad soovivad edasi liikuda.

«Siin ei olegi teistel midagi teha. Volikogu suurimal fraktsioonil peab olema aega arutada edasiste tegevuste kohta,» leidis Kaljulaid.

Seega on kogu senine opositsioon praegu ootamas Keskerakonna lõplikku otsust. Sotsid veedavad seni aega valimistulemustest ringkondade kaupa detailsemaid kokkuvõtteid ja analüüse tehes. «Meil on tulemas Tallinna juhatuse koosolek, kus hakkame põhjalikumalt analüüsima. Sõltumata sellest, kas meil tekib kohe võimalus osaleda linnavalitsuse töös, tuleb meil igal juhul käivitada volikogu fraktsiooni töö ning koostada tööplaanid algavaks tööks volikogus. Ettevalmistused toimuvad, sõltumata sellest, mis kokkuvõttes saab linnavalitsuse küsimuses.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles