5 põnevat mõtet sügisvaheaja veetmiseks Eestis

Copy
Foto: Shutterstock

Uue õppeaasta esimene koolivaheaeg toimub juba 25.-31. oktoobrini. Kui teie perel pole selleks ajaks reisi või aktiivset ajaveetmist planeeritud, pakume välja viis vinget ideed, kuidas muuta oma sügisvaheaeg meeldejäävaks!

Jääaja Keskus - kogu pere elamuskeskus Tartumaal

 

Foto: Ülle Jukk

Jääaja Keskus on kogu perele mõeldud ainulaadne avastamisrõõmu täis elamuskeskus, kus saab tutvuda elusuuruses eelajalooliste loomadega ja kogeda elamuslikku ülevaadet sellest, kuidas on aastatuhandete jooksul kujunenud maailma ja Eesti loodus. Keskuse ekspositsioon pakub nii väikesele kui ka suurele külastajale meeldejäävat ülevaadet jääaja tekkepõhjustest ja mõjust maakerale ning Eestile ja kliimamuutuste põhjuseid ning nende uurimist. Jääaja Keskus asub Tartumaal Saadjärve kaldal, kohas, mis on tuntud jääaja ja Kalevipoja muistendite järgi.

Sel koolivaheajal saab läbi keskuse kolme korruse avastada palju põnevat, mis tavapilgul võib märkamata jääda. Avastusrajad kulgevad kahel erineval raskusastmel. Väikeste avastajate puhul on peamine rõhk loomadel ning nende elul enne ja pärast jääaega. Suured avastajad saavad uurida loodust, inimest, ilma ja nende omavahelisi seoseid. Radu saab läbida kas iseseisvalt või koos vanemate abiga. Kõiki radade läbijaid ootavad Jääaja Keskuse poolt auhinnad! Lisaks võimalus sukelduda virtuaalreaalsuse prillide abil müstilisse ürgmerre.

Jääaja Keskus

Saadjärve 20, Äksi alevik, Tartumaa

kontakt: +372 5911 3318, info@jaaaeg.ee

www.jaaaeg.ee

 

Lange Motokeskus - elamused ootavad kardirajal!

 

Foto: Lange motokeskus

Vaid 9 kilomeetri kaugusel Tartust asub Lange Motokeskus, mis on kolme aastaga kasvanud kõigi motosõprade suureks lemmikuks ning tagab igale külastajale positiivse emotsiooni ja kustumatu elamuse. Mullu avati Langel uus 5000 m2 sisekardihall, kus kardiraja üldpikkus on 450 ning laius 6 meetrit. Sisehallis sõidavad ülivaiksed elektrikardid, mille juhtimine on mugav ja lihtne nii algajale kui ka kogenud sõitjale. Uues hallis saab pidada unustamatuid seminare, firmaüritusi, sünnipäevi, pulmi jms. Suvisel hooajal on lisaks avatud välikardi- ning motokrossirada. Välikardirada on looduslike tõusude ja langustega, 1015 meetrit pikk ning 9 meetrit lai ning tänu valgustatusele saab seal sõita ka pimedal ajal.

Foto: Lange motokeskus

Motokeskusesse on väga oodatud lapsed, sest igal laupäeval-pühapäeval kell 10–12 toimuvad kardihallis lastehommikud. Lastehommikutel saab iga väike kardisõitja piletiga kaasa tasuta pannkoogi.

Ja loomulikult kutsub Lange Motokeskus pisikesi ja suuri kardisõpru koolivaheajal karti sõitma, pakkudes gruppidele 5=4 ehk siis viis sõitu nelja sõidu hinnaga. Lastele on sisehallis sõit 13 eurot. Keskuse sisehall on avatud sügisvaheajal E-P kell 12-21, tee broneering kohe.

Foto: Lange motokeskus

Tule ja saa sellest kõigest osa – elamused ootavad Langel!

Lange Motokeskus

GPS koordinaadid: 58°17’45.8″N 26°45’52.2″E

kontakt: +372 615 0059, info@langemotokeskus.com

www.langemotokeskus.com

 

Nõmme Seikluspark ootab kõiki seiklussõpru ka sügis-talvel!

 

Foto: Nõmme Seikluspark

Seiklusrajad on sobilikud ronimiseks iga ilmaga ehk iga seiklushuviline teab, et sügisel ja talvepoole on veel põnevam seiklusparki külastada. Nõmme Seikluspark on avatud sügisesel koolivaheajal iga päev kell 12-19, radadel saab ronida lausa kella 21-ni. Pimedust pelgama ei pea, kuna tuledekettidega valgustatud rajad mõjuvad lausa õdusromantiliselt.

Seiklusradu on Nõmmel nii pere kõige pisematele kui ka põnevust otsivatele noortele ja ema-isadele. Lastepark kahe raja ja kolme zipline'iga on sobilik vanusele 2.-7. aastasteni ning kõrgrajad 1-6, mis jõuavad lausa 12 meetri kõrgusele, on sobilikud vanusele alates 8. eluaastat. Kõrgradade külastuseks kulub 1,5-3 tundi. Seikluspargis on lisaks väga mugav sünnipäeva pidada – pärast ronimist ootavad piknikuterrass ja -tuba, kus muljetada ja süüa-juua.

Koolivaheajal toimub ka kolmepäevane linnalaager, mis toob lapsed õue ja tutvustab looduses liikumise ja seiklusmaailma. Vabade kohtade puhul saab registreeruda siin.

Lapsepõlv on seiklusteks!

Nõmme Seikluspark

Külmallika 15a

+372 5615 9160, info@nommeseikluspark.ee

www.nommeseikluspark.ee

 

Villa Ammende – mõnus ööbimine ja restoran Pärnus

 

Foto: Villa Ammende

Ajalooline väike ja privaatne Villa Ammende on tõeline pärl Pärnu linna südames, kus on lastega puhkama tulekuks olemas piisavalt ruumikad peretoad vanni, sauna või mullivanniga. On ka toad, kuhu on lubatud kaasa võtta pere neljajalgne sõber. Ammende kokad teevad teeb maailma parimaid pannkooke, neid saab nii hommikusöögil kui ka õhtul lastemenüüst tellida. Kui pesamuna kaisuloom jääb koju, siis ärge muretsege – pisikestele külalistele on olemas lai valik kaisuloomasid. Suuremad külalised saavad lõbusalt aega veeta lauamängude seltsis, lustida terve perega imelises parkaias asuval mänguväljakul või korraldada oma hubases toas mõnus sauna- ja vanniõhtu.

Ammende sõbralikud töötajad teavad kohalikena Pärnust kõike ja leiavad just sinu perele selle õige meelelahutuse, kuhu poole sammud seada. Pärnumaal leidub tegevust kogu nädalaks – rand, mänguväljakud, minizoo, seikluspark, Lottemaa, matkarajad ja jalutuskäigu kaugusel asuvad spaad. Ammendes jagub alati aega iga külalise jaoks ja vahel unustab perenaine end tundideks külalistega juttu ajama ning maja salajasi nurgakesi tutvustama. Saalides leiab igaüks endale parima koha, olgu see lauake restorani saali akna all või kaminasaalis diivanil praksuvat lõket nautides.

Villa Ammendes on lastega pered oodatud aastaringi!

Villa Ammende Restoran ja Hotell

Mere pst 7, Pärnu

Kontakt: +372 447 3888, sale@ammende.ee

www.ammende.ee

 

Aura Keskus – hubane vee- ja saunakeskus Tartus

 

Foto: Aura veekeskus

Mõnusat lõbusat vaba aja veetmise võimalust pakuvad Aura Keskuse veepark ja saunakeskus. Veepargis pakuvad kõige rohkem rõõmu vaieldamatult liutorud – kaks suurt ning üks pisike väikelastele liulaskmiseks. Väikelastele on ka oma ala erinevate lõbusate atraktsioonidega nagu kiiged, vett pritsiv madu ja kajakas ning pisikesed liumäed. Suuremad lapsed saavad lisaks liutorudele lustida basseinis, kus on ringvool, koskede taga asuvad koopad, liumäed ning vees korvpalli mängimise võimalus.

Saunakeskuses ootavad 9 erinevat sauna ning mõnus mullivann, kuumaveevann ning kaks erineva temperatuuriga mullivanni väliterrassil, millest üks on mõnusa sooja veega ja teine karget karastust pakkuv. Karastusvõimalusi on Aura Keskuses veelgi – saunakeskusest leiab nii külmaveeämbri kui ka talvetoa. Ja kes lustimisest ja saunatamisest väsib, saab oma jõuvarusid taastada saunakeskuses mõnusate ripptoolidega puhkealal ja õuevaatega köetaval lamamistoolil.

Aura Keskus on sõbralik ja hubane koht peredele ning sõpruskondadele. Aura Keskuses ei ole teenuse tarbimisel ajalist piirangut ning vaatamata väikesele pinnale, leidub seal alati hulgaliselt tegevust.

Aura Keskus

Turu 10, Tartu

kontakt: +372 730 0280, info@aurakeskus.ee

www.aurakeskus.ee

www.facebook.com/AuraKeskus

Copy
Tagasi üles