Seeder: peaminister peab riigikogu ees selgitama uusi piiranguid (9)

Copy
Riigikogu Isamaa fraktsiooni juht Helir-Valdor Seeder.
Riigikogu Isamaa fraktsiooni juht Helir-Valdor Seeder. Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder saatis peaminister Kaja Kallasele kirja, milles teeb valitsusjuhile ettepaneku tulla võimalikult kiiresti parlamendi ette selgitusi andma esmaspäevast kehtima hakkavate piirangute kohta.

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder kirjutab peaministrile ja parlamendi fraktsioonide juhtidele saadetud kirjas, et nakatumise järsk tõus on murettekitav. Valitsuse viivitamine oluliste otsuste langetamisel ja kaootiline tegevus on seadnud raske koormuse Eesti tervishoiusüsteemile ning mõjub negatiivselt inimestele ja ettevõtetele.

Samas ei tohiks nii olulises põhimõttelises küsimuses nagu inimeste liikumisvabaduste piiramine ja omavalitsustele lisakohustuste andmine jätta kõrvale riigikogu, mis esindab Eesti rahvast. Uued piirangud ja inimeste erinev kohtlemine vajavad arutelu parlamendis, leiab Seeder.

«Lähtudes eeltoodust teeme peaminister Kaja Kallasele ettepaneku, et ta esineks riigikogu ees poliitilise avaldusega, millele järgneks küsimustele vastamine ning läbirääkimised. Loodame, et seda algatust toetavad ka riigikogus esindatud erakondade fraktsioonid ja riigikogu juhatus,» kirjutas Seeder.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles